Орбан: Бъдещето на Европа зависи от Русия

Орбан: Бъдещето на Европа зависи от Русия  | StandartNews.com

Премиерът на Унгария Виктор Орбан заяви, че бъдещето на Европа зависи от отношенията й с Русия.

„Има хора, които смятат, че Русия трябва да бъде изолирана от икономическите отношения с Европа. Те поставят въпроса така, че трябва да се избира между европейското единство и Русия. Но на лош въпрос може да се даде единствено лош отговор. В такива случаи следва да се отхвърли самият въпрос", каза унгарският премиер за „Коммерсант".

„Някой трябва да каже открито, че за нашите не толкова богати държави зелената енергия е прекалено скъпа. Без Русия Европа няма да има конкурентни цени в енергетиката. Трябва да премахнем съществуващите табута. Цената на енергетиката трябва да бъде най-важната ни задача", каза още унгарският премиер по време на визитата си в Полша.

„Днес ние трябва да се конкурираме с държави, които не са преминали през комунизма и са натрупали капитали. Да създаваме конкурентни стоки е възможно само благодарение на евтините руски суровини. Без Русия Европа няма да има конкурентни енергийни цени", каза още унгарският премиер, като подкрепи и мирното споразумение от Минск за прекратяване на сраженията в Украйна.

„Не искам да живея в такава Европа, която води към нова Студена война с Русия, която прави от европейците врагове на Русия", каза Орбан.

IN ENGLISH

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай