Кандидат от ЮКИП плаши колега с убийство

Кандидат от ЮКИП плаши колега с убийство | StandartNews.com

Кандидатът на ЮКИП Робърт Блей бе отстранен от партията, след като заплаши да убие свой съперник от консерваторите, съобщи Би Би Си.

Сайтът на британския в. "Дейли Мирър" публикува видео, на което се вижда как Блей обсъжда Ранил Джаяуардена, кандидат на изборите в същия район като политика от ЮКИП. На записа ясно се чува, как Блей заявява, че лично ще застреля съперника си, ако той стане министър-председател на Великобритания. "Ако той стане премиер, лично аз ще поставя куршум между очите му", казва Блей. Според записа кандидатът от ЮКИП отбелязва, че тъй като Джаяуардена е от азиатски произход, той не е достатъчно британец, за да бъде в парламента. Лидерът на ЮКИП Найджъл Фараж коментира изказването на Блей като глупаво и по-късно бе обявено, че съгрешилият е отстранен от партията.

В същото време премиерът Дейвид Камерън заяви, че вярва, че консерваторите могат да спечелят изборите, които се провеждат днес. Лидерът на лейбъристите Едуард Милибанд пък отбеляза, че е оптимист и смята, че избирателите ще направят "верния избор". Някои от най-известните британски издания също заявиха подкрепата си за определени партии. Вестник "Таймс" обяви, че поддържа досегашната коалиция между консерватори и либералдемократи. "Дейли Мейл" стои твърдо зад партията на Камерън, а "Експрес" стана първото издание, което подкрепи ЮКИП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай