Гигантски камион уби трима на шоу в Холандия

Гигантски камион уби трима на шоу в Холандия | StandartNews.com

Автомобил от типа "монстър трак", оборудван с огромни гуми на трактор, взе три жертви по време на шоу в Холандия. Ранените са над дузина. Инцидентът стана в градчето Хааксберген, близо до границата с Германия.

Огромният пикап изгубил контрол, докато минавал върху редицата автомобили, повалил загражденията и се врязал в тълпа от около 30 зрители. Кметът на града Ханс Геритсен обяви на пресконференция, че загиналите са дете, мъж и жена, а 15 души са ранени, след като малко по-рано каза пред местен тв канал, че жертвите са две. Засега местната полиция не може да потвърди броя на загиналите. На мястото на инцидента били изпратени хеликоптери и линейки, включително медикоптер от Германия.

Един от организаторите на шоуто Геерлоф Канис разкри пред местните медии, че градската управа е разрешила провеждането му. Автомобилното шоу се прави в центъра на града вече няколко години поред. Канис предполага, че най-вероятната причина за трагедията е заял педал на газта на пикапа или повреда в спирачката. Полицията разпитва шофьора на огромния автомобил.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай