Северна Корея ще развива туризма с подводен хотел

Улица в град Вонсан на източното крайбрежие

Северна Корея ще развива туризма с подводен хотел | StandartNews.com

Пхенян. Властите в Северна Корея обявиха амбициозен проект за развиването на град Вонсан в туристическа дестинация, който включва изграждането на подводен хотел, съобщи официозът „Пхенян Таймс".

В града ще бъде създадена и друга инфраструктура, свързана с услугите, като цветен парк, зали за срещи и за изложби. Предвижда се строежа на „кули и други модернистични сгради", както и стадион.

Базираната в Ню Джърси туристическа компания „Ури Турс", която е разрешена в Северна Корея, е потвърдила, че има съвместни планове с властта в Пхенян.

Новината за мегапроекта идва на фона на пресни критики от Световната програма за прехрана, че социалните програми в страната страдат от недофинансиране.

„Последното нещо, което им трябва на гладните хора в Северна Корея, е подводен хотел", коментира пред Guardian популярен корейски блогър.

Учен от Австралийския национален университет отбелязва, че изграждането на подводни хотели е „най-подходящото оруелско решение" за режима.

Така чуждестранните туристи ще бъдат затворени в аквариуми, няма да виждат нищо наоколо, да снимат, и няма да могат да избягат, отбелязва с ирония Леонид Петров, припомняйки последните арести на чужденци в Пхенян.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай