Тръмп разсекрети нота за нарушенията на ФБР

Тръмп разсекрети нота за нарушенията на ФБР | StandartNews.com

По-рано президентът на САЩ Доналд Тръмп нареди да се публикува нота, която може да разкрие нарушения от страна на ФБР и Министерството на правосъдието на САЩ.

"Тази нота разкрива факти за членовете на Конгреса, актуална информация, важни факти, свързани с изборните комисии, разследвани от Министерството на правосъдието и ФБР и неправилно използване на Закона за надзор на чужди разузнавателни служби.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп не се съобрази с предупрежденията на директора на Федералното бюро за разследване (ФБР) и нареди разсекретяването на нота от Републиканската партия, разобличаваща пристрастието на службите в разследването на неговата президентска кампания, предава AFP. „Случващото се в тази страна е срамно“, заяви Тръмп, обявявайки, че е декласифицирал нотата, съставена от конгресмена от Републиканската партия и бивш служител в предизборната кампания на Девин Нунес. „Много хора трябва да се засрамят“, добави американският държавен глава, в публична атака срещу ръководството на ФБР. Източници от Белия Дом заявиха, че въпреки предупрежденията на назначения от Тръмп директор на ФБР Кристофър Рей, чието бъдеще вече е несигурно, президентът е разпоредил нотата да бъде публикувана „изцяло“ и без редакции. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай