САЩ разшириха санкциите за Русия

САЩ разшириха санкциите за Русия | StandartNews.com

САЩ разшириха списъка със санкции срещу руски чиновници, официални лица и компании заради опити да бъдат заобиколени. Това съобщи пресслужбата на американското Министерство на финансите, предаде Ройтерс. "Черният" списък е допълнен с 11 физически лица и още 15 компании, които са основно руски.

Разширяването на американското ембарго срещу Русия се налага заради опитите да бъде заобиколено с помощта на американски граждани и компании, които са оказвали съдействие на приближените до руския президент бизнесмени Генадий Тимченко, Борис Ротенберг и концерна "Калашников". В новите попълнения на "черния" списък са включени големият син на сваления украински президент - Александър Янукович, и базираният в Донецек негов холдинг "Мако", както и бившият вицепремер на Украйна и шеф на президентската администрация при Янукович - Андрей Клюев.

Сред новите имена е Сергей Курченко, известен като "банкера на фамилията Янукович". В обсега на санкциите влиза и Роман Ротенберг - гражданин на Руската федерация и на Финландия и син на бизнесмена Борис Ротенберг, който е близък до руския президент Владимир Путин.

В списъка е включен и високопоставеният служител на концерна "Калашников" Андрей Бюлютин от Ижевск. Сред подлежащите на санкции фирми вече са Ижевският завод за механика, концернът "Ижмаш", пристанищата Евпатория, Феодосия, Керч, Севастопол и Ялта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай