Хилари обвини Китай, че краде US тайни

Хилари обвини Китай,  че краде US тайни | StandartNews.com

Кандидатът на демократите за президент на САЩ Хилари Клинтън обвини Китай, че краде търговски тайни и "огромни обеми правителствена информация", както и че опитва да извършва "хакерски прониквания във всичко, което не се движи в Америка", предаде Ройтерс. Тя заяви това в реч по време на кампанията й в щата Ню Хемпшир. "Ние трябва да не губим бдителност, китайската армия се разраства доста бързо, те създават военни обекти, които отново заплашват страни, с които имаме договори, като Филипините, защото строят на спорна земя", добави Клинтън.
Във връзката с изказването й от "Ройтерс" коментираха, че реториката на бившия държавен секретар на САЩ по адрес на Китай изглежда по-силна от обикновено използваната от демократичното правителство на президента Обама. Хилари Клинтън е фаворитът на Демократическата партия за президентските избори през ноември 2016 г. Въпреки това от агенцията отбелязаха, че представител на Белия дом е отказал да коментира изказването й в Ню Хемпшир.
Хилари Клинтън не се изказа ласкаво и по отношение на преговорите за иранската ядрена програма във Виена, като подчерта, че дори да се стигне до споразумение, "агресивността на Иран няма да свърши" и ще продължи да е основна държава спонсор на тероризма.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай