21:35 ч.

26.09.17

1 мин.

0

0

0

Още един българин покори осемхилядника Манаслу

от редактор |

Още един българин покори осемхилядника Манаслу

Алпинистът Иван Томов е изкачил връх Манаслу (8156 м), обяви той в профила си във "Фейсбук".


"И така. Манаслу. Стартирах тази нощ в 1.30 и се качих в 6.05 от лагер 4 (7440 м.) и си слязох в базов лагер (5000 м.) в 13 часа. Изкачих се на 13-ия ден след пристигането в базовия лагер, прекарвайки шест нощи в планината и седем в базов", заяви Томов.


Това е вторият осемхилядник, на който българинът стъпва. През 2014 г. той се качи на Броуд Пик (8047 м) заедно с Боян Петров.


През юли 2016 г. Томов направи неуспешен опит на Нанга Парбат (8126 м). Тогава прекрати експедицията си заради здравословни проблеми.


Боян Петров стана първият българин, стъпил на Манаслу - направи го на 30 септември 2015 г. Почти веднага след това на върха се качи и Атанас Скатов.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент