Кобрата отказа Нигерийския кошмар за 9 минути

Пулев победи Питър в пълната Арена "Армеец"

Кобрата отказа Нигерийския кошмар за 9 минути | StandartNews.com

Кобрата набързо отказа Нигерийския кошмар във врящата "Арена Армеец". Самюел Питър не издържа и се предаде. 

Малко след 22:10 часа стартира битката между Кубрат Пулев и Самюел Питър, по-известен като Нигерийския кошмар. Победителят от мача в зала "Арена Армеец" ще грабне Интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация, както и ще получи възможност да бъде официален претендент за пояса на друга организация – Международната боксова федерация, съобщи "Блиц".

Пулев започна с ляв прав, а Питър пробва да скъси дистанцията. Нигериецът понесе нов прав ляв, но опитите му да се приближи до българина продължаваха без особен успех. Поредният ляв прав намери главата на Питър малко преди края на първия рунд. Кобрата очевидно не избързваше и успя да пласира още няколко добри удара в главата и тялото на госта си.

След победата Пулев напомни, че очаква догодина да спечели и световната титла, а мачът да бъде в София. "Преговаряме с моите мениджъри от "Зауерланд", ако се организира мач за световната титла, то той да е в София, обясни победителят. - Аз съм човек с неизчерпаема енергия! Като започнах с профибокса, никой не гледаше бокс в България. Проправих пътя на бокса в Германия. Никой тук не се интересуваше, но си заслужаваше. Наистина огромна публика! Благодаря на всички! На всеки един от вас! Противникът беше опасен! Той не е моето ниво, но въпреки всичко е силен и опасен. Аз съм 100 пъти по-класен от него! Най-важното за мене бе публиката и хората, които са тук! Благодаря ви! Благодаря Ви! Стана нещо повече от очаквано! Моята публика, моят народ - това са българите. За тях правя всичко! За всеки един от вас! Българите сме един велик народ с голяма история и имаме голямо бъдеще! България ще стане нещо уникално!", добави Кобрата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай