"Ювентус" с минимален аванс срещу "Реал М."

"Ювентус" с минимален аванс срещу "Реал М."  | StandartNews.com

"Ювентус" взе минимален аванс от един гол срещу "Реал Мадрид" след първия полуфинал от Шампионската лига, който се игра на „Ювентус стейдиъм" в Торино. "Биаконерите" победиха с 2:1, но голът реализиран от "Реал" им дава огромно предимство преди реванша следващата сряда. 

Двата отбора играха с поделено надмощие, като "Ювентус" започна мача по-силно и още във 2-та минута пред Артуро Видал се откри добра възможност. Той получи топката в наказателното поле на Реал Мадрид, но се забави, а след съприкосновение с Рафаел Варан падна в наказателното поле, но съдията Мартин Аткинсън прецени, че няма никакво основание да свири дузпа. Карлос Тевес пробва да изненада Икер Касияс в 3-та минута с далечен удар, но вратарят внимаваше и спаси. Алваро Мората се опита да прехвърли технично Икер Касияс в 7-та минута, но опитният вратар разчете действията на младия нападател и нямаше проблеми да улови топката.

"Ювентус" поведе с 1:0 в 8-та минута. Карлос Тевес получи добър пас в наказателното поле на "Реал Мадрид", след което стреля, а Икер Касияс успя с една ръка да избие топката, но право в краката на Алваро Мората, който отблизо я вкара в опразнената врата.

В 12-та минута Тони Кроос с далчен удар стреля към вратата, но Джанлуиджи Буфон показа добри рефлекси и успя да извади топката от долния десен ъгъл и изби в корнер.

"Ювентус" бе близо до това да вкара втори гол в 18-та минута, но Карлос Тевес не действа по най-добрия начин. Аржентинецът получи добър пас в наказателното поле на "Реал Мадрид", след което не отправи добър удар, а топката попадна в Стефано Стураро, който обаче бе в положение на засада.

Иско изведе Кристиано Роналдо с перфектен пас зад отбраната на "Ювентус" в 23-та минута. Португалецът надбяга Леонардо Бонучи и стреля, но встрани от левия стълб на вратата на Джанлуиджи Буфон.

"Реал Мадрид" успя да изравни резултата в 27-та минута, когато Хамес Родригес сложи топката на главата на Кристиано Роналдо, който бе оставен непокрит във вратарското наказателно поле на "Ювентус" и с глава отблизо изпрати топката в мрежата на Джанлуиджи Буфон. Това е девети гол за Роналдо в 11 мача в Шампионска лига през този сезон.

Клаудио Маркизио отправи удар от 23 метра в 34-та минута, но топката профуча встрани от десния стълб на вратата на Икер Касияс.

"Реал Мадрид" бе близо до това да направи пълен обрат в 41-та минута, когато Иско центрира към Хамес Родригес, който бе изпуснат от Леонардо Бонучи и отблизо стреля с глава, но топката срещна напречната греда на вратата на Джанлуиджи Буфон.

"Ювентус" получи правото да изпълни наказателен удар, след като в 57-та минута след бърза контраатака Даниел Карвахал изрита Карлос Тевес в наказателното поле на "Реал Мадрид" и съдията Мартин Аткинсън посочи бялата точка. Английският арбитър показа жълт картон на Артуро Видал, който искаше червен картон за Даниел Карвахал.

Аткинсън показа жълт картон и на Марсело, който по-рано при контраатаката събори Алваро Мората. Карвахал не получи никакъв картон. Карлос Тевес реализира отсъдената дузпа в 58-та минута.

"Реал Мадрид" бързо можеше да изравни резултата. В 64-та минута Гарет Бейл свали с глава топката към Серхио Рамос, който след това продължи към Хавиер Ернандес, а той чукна към Кристиано Роналдо, но португалецът не успя да отправи удар и кълбото излезе в аут.

Старши треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри промени схемата на игра в 64-та минута, когато извади от игра Стефано Стураро и пусна на негово място Андреа Бардзали, а отборът заигра с трима в защита.

Съдията Мартин Аткинсън показа жълт картон на Даниел Карвахал в 75-та минута за нарушение срещу Алваро Мората. Ако английският рефер бе вдигнат жълт картон на Карвахал при дузпата за Ювентус в 57-та минута, то десният бек на" Реал Мадрид" трябваше да бъде изгонен четвърт час преди края на мача.

"Ювентус" бе много близо до това да вкара трети гол в 87-та минута, когато Рафаел Варан допусна много груба грешка и остави Фернандо Йоренте да овладее топката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай