Смърт и мелета засенчиха гения Гризман

Смърт и мелета засенчиха гения Гризман | StandartNews.com

Смърт, кръв и масови побоища помрачиха френската радост след победата с 2:0 над Германия на полуфиналите на Евро 2016. Възрастен мъж бе убит във френския град Белфор, след като фен го уцелил с тежък предмет в главата, разкри местната полиция. Подивелите ултраси си организирали як бой след последния съдийски сигнал, а починалият даже не бил част от мелето.

Атмосферата бе нажежена до краен предел и в столицата Париж, където полицаи и хулигани се трепаха в часовете след мача. Мирни фенове се наслаждаваха на сеира и бяха спипани да снимат сблъсъците с телефони. За щастие поне това масово сбиване се размина без жертви. В такава се превърна обаче човекът, отговарящ за профила на ирландската нискотарифна компания "Райън Еър" в социалните мрежи. Зевзекът се изгаври с дузпата за "петлите", напомняйки за драмата, която беляза баража между Франция и Република Ирландия за световното през 2010 г. Тогава в реванша Тиери Анри отигра едно центриране с ръка, с което изработи попадението, класирало французите за Мондиала.

"Чакайте малко. Значи във Франция знаят какво е игра с ръка? Копелета измамни", написа шегаджията в "Туитър". Бъзикът обаче му струваше скъпо и той се събуди безработен, а от компанията вече търсят негов заместник. В същото време Анри бе зает да хвали отбелязалия двете попадения в мача Гризман. "Той е новият герой на Франция. Вече имаме играч, който може да ни изведе до победа в голям турнир", прехласна се бившият нападател, който се изявява като анализатор за Би Би Си. Самият голаджия също бе на седмото небе от щастие. "Страшно съм доволен и горд. Остава ни още един мач. Наше задължение е да печелим за родната публика. Вече можем да мечтаем за финала. Важното е да останем стъпили на земята", заяви след срещата героят. На същата вълна бе и селекционерът на "петлите" Дидие Дешан. "Антоан е велик играч и го доказа. Имаме шанс на финала, но същото важи и за Португалия. Вярно е, че сме домакини и отстранихме Германия, но това не ни дава допълнителни сили. Най-важната стъпка за нас е тази в събота. Задължени сме да влезем в мача във възможно най-добро състояние", бе предпазлив спецът.

Погба скъса Боатенг от прегръдки след триумфа

Халфът на Франция Пол Погба отпразнува класирането на финала по изключително нетрадиционен начин. Вместо да купонясва със съотборниците си, халфът се втурна към съблекалнята и започна да прегръща защитника на Германия Жером Боатенг. "Аз и моят брат. Ти си истински крал! Най-големият!", поздравяваше съперника си Погба, докато снимаше сценката с телефон. Бранителят, който напусна през второто полувреме контузен, се показа като истински спортсмен и честити успеха на "петлите". В същото време вратарят на французите Юго Лорис отсече, че тимът е непобедим. "Много е трудно някой да ни бие. Дори и силен отбор като Германия се провали в опитите си. Всички бяхме страшно щастливи и удовлетворени, когато се върнахме в съблекалнята", похвали своите капитанът, който за пореден път бе безгрешен на вратата.

Пенсионират Швайни заради гафа с дузпата

Гафът на Бастиан Швайнщайгер срещу Франция ще му струва скъпо, твърдят в Германия. Според местните медии капитанът е изиграл прощалния си мач с екип на Бундестима. Халфът се превърна в антигерой за своите, след като направи нелепа дузпа в края на първото полувреме. Мачът бе исторически за него, но той едва ли ще иска да го запомни с каквото и да е. Бастиан записа двубой номер 38 на големи турнири, с което стана едноличен водач в класацията, изпреварвайки Мирослав Клозе. Изказванията на халфа след двубоя намекнаха допълнително, че дните му с националния тим са преброени. "Нищо не знам. Бях изцяло концентриран върху турнира, а сега съм толкова разочарован. Трябва ми време да премисля нещата", измъкна се той, след като му трябваше известно време, за да измисли отговора. Бившият му съотборник Оливер Кан, който в момента работи като анализатор за "ZDF", наля допълнително масло в огъня с думите си. "Чиста дузпа. Не знам защо той отигра така", отсече той. В Германия вече изразиха съжаление за начина, по който кариерата на Бастиан приключва, но признават, че това е най-логичният развой на събитията. На терена нещата не се развиват никак добре за него в последните години, но на нежния фронт халфът няма от какво да се оплаче. Следващата седмица Швайни вдига пищна сватба с красивата тенисистка Ана Иванович, така че няма за какво да го оплакваме. Селекционерът на Германия Йоахим Льов бе на вълна оправдания и обвини липсата на късмет като основен виновник за провала. "Бяхме по-добри от французите. Дадохме всичко от себе си, атакувахме, вървеше ни играта един срещу един. Допуснахме злощастен гол от дузпа в края на първата част. Пропуснахме шансовете си. Просто нямахме късмета, който ни трябваше", проплака спецът, цитирайки дебелите книги за измъкване от подобни ситуации. В същото време стотиците хиляди фенове на Германия ляха реки от сълзи из фензоните в страната. Според информация на "Билд" 150 000 привърженици са се събрали край Бранденбургската порта, за гледат срещата на големи екрани. 45 000 са се стекли на площада в Хамбург, а 25 000 в Мюнхен. Ентустиазираните фенове обаче не били подготвени за резултата и напуснали зоните разплакани само минути след последния съдийски сигнал.

Италианците: Домакините са на финал заради нас

Италианците може вече да не са европейското, но пак намериха начин да се намърдат под центъра на прожекторите. Медиите на Апенините се изцепиха, че заради тях Франция е на финал. "Немците са в лоша форма. Изглежда са прекалено уморени след битката срещу нас", изфукаха се от "Кориере дело спорт". "Германия, Италия те унищожи. Без Гомес няма голове, а Мюлер даже не стреля към вратата", кефиха се от "Газета дело спорт".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай