Любо Пенев: Разковничето е в Ереван

Най-лесното е договорът ми, отсича селекционерът

Любо Пенев: Разковничето е в Ереван | StandartNews.com

София. "Мачът с Армения е разковничето в нашата група за световното първенство и за това трябва да бием", закани се националният селекционер Любо Пенев на брифинг. Нашите гостуват в Ереван в петък в битка за второто място, даващи право на бараж за Мондиал 2014.

"Не мисля, че у футболистите ще има напрежение преди този двубой. Според мен то бе в началото на квалификациите. Като се завъртя колелото в групата, се видя, че ние сме силен отбор. Арменците определено играят по-добре като гост, но това не означава, че ще се дадат лесно. Второто място обаче си зависи само от нас", каза Пенев. "Почти съм наясно със състава, все още не мога да коментирам кой ще играе", добави Любо.

Той за пореден път похвали играчите си. "Имаме сили и потенциал, трябва да го използваме. Разговарях с всеки един от футболистите, те знаят какво ги очаква", добави Любо.

Пенев изрази притеснение от многото титуляри, които висят с картони за последния мач с Чехия. "Ние играем твърд футбол. По някой път случайно, а по някой път неслучайно ни показват картони. Затова съм извикал и повече хора в групата", добави още Пенев.

За финал отказа да коментира евентуалното удължаване на договора му. "Тази тема не ме интересува, мислим само за мача с Армения, другото е лесно", завърши националният селекционер.

Дания ни чака да сгрешим

Дания ще направи последен опит да стигне до баражите за световното. "Червения динамит" посреща лидера в групата Италия, който вече си гарантира директно класиране. Датчаните се нуждаят от задължителна победа срещу Италия и Малта в оставащите два мача и ще разчитат на грешна стъпка на България. Дори и това не им гарантира участие на баражите. Дания е на трето място в класирането.

"Каквото било - било. Няма смисъл да се връщаме назад. Аз съм същият футболист, какъвто бях преди. Страхотно е, че отново ще играя за националния отбор. Липсваше ми много", коментира Никлас Бендтнер.

Италия ще бъде без Дниеле Де Роси, който напусна лагера заради контузия на лявото бедро. Селекционерът на "адзурите" Чезаре Прандели обаче ще може да разчита на нападателя Джузепе Роси, който се завръща в отбора след две години лечение на контузии.

Балотели и Де Роси пропускат мача на Италия в Дания, който касае пряко битката за второто място в групата. Първото е за "адзурите". Супер Марио ще бъде пазен за арменците, тъй като има проблеми, а и от "Милан" настояват за няколко дни почивка.

Селекционерът Чезаре Прандели обаче стяга здрав състав, напук на прогнозите, че ще излезе с втория тим в Копенхаген. На вратата ще е Буфон, пред него Де Силестри, Ранокиа, Киелини и Балзарети. Играта ще връзват Монтоливио, Маркизио и Тиаго Мота. В атака сигурен титуляр е Освалдо, а за двете места зад него се конкурират Джакерини, Кандрева и Диаманти.

За датчаните се връща Никлас Бендтнер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай