"Лудогорец": Три точки и обръщаме групата

"Лудогорец": Три точки и обръщаме групата | StandartNews.com

Златински притеснен за жената и детето, аут от състава

Играем за победа срещу "Базел", която може да обърне тотално хода на събитията в групата ни! Заканата отправиха от лагера на "Лудогорец" преди днешното домакинство в група "В" на Шампионската лига. Нашите още нямат точка, но при успех над коравите швейцарци се връщат не само в битката за третото място, но и дори за второто. На "Васил Левски" се чакат около 30 000 зрители, 1000 от тях ще са гостите от Базел.

"Всички играчи на "Лудогорец" са добре", похвали се треньорът Георги Дерменджиев, "Базел" имат проблеми, но те са за тяхна сметка. Не сме спокойни, имат достатъчно футболисти. Състоянието на Златински е добро, но той има психологически проблем, притеснява се за съпругата и детето. Не са големи раните им, но ги има", обясни треньорът по отношение на национала, който катастрофира, и едва ли ще излезе на терена тази вечер.

"Базел" е силен отбор, чака ни тежък мач, особено след победата им над "Ливърпул". Това, което играхме с "Реал", ще се опитаме да го повторим. Но мачът ще е различен, победата решава много неща и за двата съперника. Трябва да се вложи много интелект, за да спечелим", отсече още Георги Дерменджиев.

Не сме по-слаби от "Ливърпул"

Владислав Стоянов, вратар на "Лудогорец"

"Хубаво е, че капитанът им Щрелер няма да играе, но наистина имат добри футболисти. Не съм съгласен, че не мислим за вътрешното първенство. Но срещу нас се нареждат 11 човека в наказателното поле, докато в Европа срещаме съперници, които играят сходен стил с нашия. Естествено, играем с по-голямо желание в Шампионската лига, не всеки ден човек среща "Реал" и "Ливърпул". Идва най-трудният мач до момента. "Базел" е доста дисциплиниран, добре тактически тим. Подмениха доста играчи, но ги смениха с млади и перспективни, а те са жадни за успехи. "Базел" не отстъпва по нищо на "Ливърпул". Ще играем с трезви глави, разумно. От нищо не се притеснявам. Загубите от "Базел" са минало, научихме се да играем в Европа."

За феновете: Стадионът отваря в 19,30 ч

днес, съобщиха от клуба. От "Лудогорец" призоваха всички привърженици да дойдат на съоръжението по-рано, за да се избегне струпване на пропускателните пунктове и входовете. Фенове в нетрезво състояние, както и такива, употребили наркотични вещества, няма да се допускат. Абсолютно е забранено внасянето на пиротехнически средства. Деца до 7 години ще влизат безплатно на стадиона, но задължително трябва да са с придружител.

Шампионска лига, група B

"Лудогорец" - "Базел"
Стадион "Васил Левски", 21,45 ч. (пряко по bTV action)
Цени на билетите: 80, 50, 30 лева

"Базел": 1. Вацлик, 17. Сухи, 16. Шер, 34. Джака, 4. Деген, 27. Алиджи, 8. Сере Дие, 20. Фрай, 11. Гаши, 25. Гонзалес, 36. Емболо
Треньор Пауло Соуса
Резерви:
18. Ваилати
7. Цуфи
14. Какитани
39. Кала
33. Елнени
24. Хамуди
30. Сио

Съдия: Дениз Айтекин (Германия)

8000 зрители чакат

на "Герена" за мача между младежките отбори на "Лудогорец" и "Базел". Двубоят е днес от 16,00 часа. Касите отварят в 10,00 ч, цената на един билет е 5 лева. Входовете на "Георги Аспарухов" отварят в 14,30 ч. Благодарение на сътрудничеството между "Лудогорец" и Министерството на спорта в лицето на зам-министъра Калин Каменов до момента над 6500 деца и ученици са получили покана и са потвърдили присъствието си на двубоя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай