Евтини билети за "Реал" (ОБЗОР)

Евтини билети за "Реал" (ОБЗОР) | StandartNews.com

Героят срещу "Стяуа" с гарантира заплата в Разград до пенсиониране
Кирил Домусчиев не спал от вълнение, прицели се в третото място

"Лудогорец" няма да надува до небесата цените на билетите за мачовете в Шампионската лига, включително и при първото домакинство с "Реал". Българите посрещат еврошампиона във втория кръг на група В, в първия гостуват на "Ливърпул". "Стандарт" научи, че местата в секторите "Б" и "Г" ще бъдат напълно по джобовете на българския запалянко - около 20 лева. Същото важи и за някой блокове на централните трибуни. Естествено, удоволствието да се гледат Роналдо, Бейл и компания от най-хубавите места ще е по-скъпичко от нормалното, но не и шокиращо. От Разград се изсмяха на твърденията, че срещу "Реал" най-евтиният билет ще струва 50 лева. Всички спекулации ще отпаднат в понеделник, когато ръководството се събира да реши всички въпроси около участието в Шампионската лига. Днес беше съобщено, че с предимство до 2 билета ще купуват притежатели на абонаментни карти, членове на фенклуба и спонсори.

"Не се плашим от предизвикателствата. За това се борехме - да влезем в Шампионска лига, да се борим с грандовете и да докараме грандовете в България", сподели днес пред bTV босът на "Лудогорец" Кирил Домусчиев. "Няма какво да губим, ще си играем нашия стил. По-голямо е напрежението, когато си фаворит. И миналата година не ни даваха шансове в Лига Европа, но ние спечелихме групата. Сега вярвам, че момчетата ще дадат всичко от себе си поне да сме трети и да идем в Лига Европа".

Той обаче не скри, че се опасява "Лудогорец" да не последва съдбата на "Левски", който не спечели точка при богатите. "Притеснено ми е дали и ние няма да финишираме с получени 17, 18, 20 гола. Просто големите отбори стават все по-добри с годините. Разликата между един клуб като "Реал" и един клуб от Източна Европа става все по-голяма", допълни Домусчиев.

Бизнесменът призна, че не е могъл да спи след големия триумф срещу "Стяуа". "Това ще остане в световната футболна история. Чувствам се щастлив и уморен. Не можах да спя тая нощ, нормално. Все още ме държи адреналинът, но се чувствам щастлив. По форумите разбрах, че се пишело "Моци президент!" и да му се давал български паспорт, което е хубаво. И нас ни направи известни той. Лудогорец е български отбор, говори се за шампиона на България, навсякъде се говори за България. Нямаме оферти за Моци, не става така. Със сигурност Моци ще бъде наш играч поне до зимата, а оттам нататък зависи от него. Моци си е гарантирал при нас работното място до пенсия. Той вече е легенда на клуба, дава много. Гарет Бейл и Кристиано Роналдо почти никой бранител не ги е опазвал, така че не очаквайте от Моци да направи кой знае какви чудеса срещу тях", реалист беше Домусчиев и не пожела да потвърди дали премиите са от по 100 000 евро на калпак: "Не сме като румънците да се хвалим - 100 000 евро, 200 000 евро, 500 000 евро. Там в един момент не можах да разбера дали не е било и циганска сватба".

Той обеща и спешни ремонтни дейности по стадион "Васил Левски", за да може той да отговаря на всички критерии на УЕФА за мачове от груповата фаза на Шампионска лига.

"Има неща, които трябва да се направят спешно. Точният списък го нямам, но знам няколко неща, а има и други - чисто имиджови. Това трябва да направим като минимум, защото УЕФА продължава да прави голям компромис и не трябва да се налага да играем мачовете в Букурещ или Македония, някъде така четох. Те имали стадион, който отговаря на изискванията. Ние го правим за нашите фенове и трябва да заделим средства, за да отговорим на тези изисквания, които УЕФА поставя", завърши пред bTV босът на новият участник в Шампионската лига.

Роналдо: Приятна група

Кристиано Роналдо, който бе избран за най-добър играч на УЕФА за сезона 2013-2014 година, остана доволен от жребия в Шампионската лига. "Ще бъде тежко срещу "Ливърпул", но като цяло групата е приятна, бих казал добра за "Реал". Ще опитаме да направим същото като през миналия сезон - да спечелим трофея. Ще бъде трудно, но "Реал" винаги има високи цели", коментира Роналдо.

Легендата на мадридчани Емилио Бутрагеньо обаче беше по-дипломатичен и дори похвали "Лудогорец". "Аз очаквах, че нашата група ще бъде лесна, но в Шампионската лига нито един мач не е лесен. "Ливърпул" - това е историческо завръщане на клуба в това голямо състезание. Голям клуб с изключителен стадион, един от храмовете на футбола - "Анфийлд". Подкрепата на тяхната публика е изключителна, това е един много опасен съперник. "Базел" от своя страна много прогресира", каза Бутрагеньо, "Лудогорец е роден само преди няколко години. Той постигна много успехи в своя шампионат и достигна до груповата фаза след драматично изпълнение на дузпи. Ще бъде труден съперник", допълни още бившият испански национал.

Бербо пожела успех

на "Лудогорец" в Шампионската лига чрез страницата си във "Фейсбук". Нападателят на "Монако" се снима пред екран с групите и написа: "Ето ни и нас. Интересна група. Ще играем срещу "Байер", където прекарах едни от най-хубавите си години като футболист. Поздравления за "Лудогорец" и късмет".

Българският нападател показа отлично настроение преди шампионатния мач с "Лил". Монегаският клуб традиционно публикува няколко снимки от изминалата тренировка. На една от тях се вижда как родният голмайстор показва боксови умения срещу надуваема тренировъчна фигура.
Всеки момент се очакваше съотборникът му Фалкао да подсили "Реал", но до снощи липсваше официално потвърждение.

Козмин Моци чупи шампанско в багер

Героят на "Лудогорец" Козмин Моци ще има втори звезден миг на стадиона в Разград. В неделя, преди мача с "Берое" румънецът ще счупи шампанското в багер по време на първата копка на започващата реконструкция.

Футболистът ще направи това на мястото, където ще се изгражда новата трибуна на сектор "Б". По предложение на собственика на "Лудогорец" Кирил Домусчиев тя ще носи името на Моци. Това съобщи кметът на Разград Денчо Бояджиев, който ще връчи на прочулия се с вратарските си подвизи защитник и ключа на Разград.

Реконструкцията на сектор "Б" включва изграждането на покрита трибуна с 2 355 места. Паралелно с ремонта местната управа на лудогорския град вече подготвя и процедурата за концесиониране на градския стадион. Когато тя бъде финализирана, братята Кирил и Георги Домусчиеви ще получат правата върху игрището за следващите 35 години. Те обещават да изградят наново спортното съоръжение по стандартите на УЕФА за 4 звезди. Очаква се инвестициите в мащабния проект да бъдат от порядъка на 20 млн. лв.

Треньорът на "Базел": Отказах на Мадрид

Като играч на "Борусия" Д отказах оферта и от "Реал", и от "Барса". Това разкри треньорът на "Базел" Пауло Соуса, бивш португалски национал. "Тогава предпочетох да се върна в Италия и подписах с "Интер". Към края на кариерата си отидох в "Еспаньол" и като видях как се тренира и играе в Испания, започнах да съжалявам. Още повече, с "Реал" щях да взема трета титла на Европа с различен тим", добави Соуса, който триумфира с "Юве" и с "Борусия" Д.

"Играем с най-добрите в най-добрата лига. Целта ни е да се забавляваме, но и да побеждаваме. Ще гоня успеха срещу всеки един от съперниците в групата. Еуфорията е голяма, но аз се интересувам само от неделния мач с "Йънг Бойс", сподели треньорът на швейцарците.
"Няма по-яки от "Реал", колоритен беше президентът на клуба Бернард Хьослер.

Капитанът на "Базел" Фабиан Шаар пък разкри, че като дете бил луд фен на "Реал". Дори имал фланелка на испанците.

Програмата

16 септември
"Ливърпул" - "ЛУДОГОРЕЦ"
"Реал" - "Базел"

01 октомври
"Базел" - "Ливърпул"
"ЛУДОГОРЕЦ" - "Реал"

22 октомври
"ЛУДОГОРЕЦ" - "Базел"
"Ливърпул" - "Реал"

04 ноември
"Реал" - "Ливърпул"
"Базел" - "ЛУДГОРЕЦ"

26 ноември
"ЛУДОГОРЕЦ"- "Ливърпул"
"Базел" - "Реал"

9 декември
""Ливърпул" - "Базел"
"Реал" - "ЛУДОГОРЕЦ"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай