Домусчиев: Ние сме по лудите мачове

Домусчиев: Ние сме по лудите мачове | StandartNews.com

Играчите на "Лудогорец" обещаха да зарадват шефа и на "Бернабеу"

Лудите мачове са патент на "Лудогорец". Мнението от битката със "Стяуа" беше затвърдено и срещу "Базел" (1:0). Изрази го и босът на шампионите ни Кирил Домусчиев, чийто тим постигна историческа първа победа за България в груповата фаза на турнира.

"Бях спокоен. Имах присантиман, че не може всеки път нещата да са срещу нас. Получи се. Това е патент на "Лудогорец". Лудите мачове ги правим ние. Това е някаква карма. Казаха го в Англия, "Ню Йорк Таймс" го написа", каза Домусчиев, след което продължи: "Днес вкара човекът, който не е вкарвал от години. Помня му гол в контрола преди три години, и то топката го удари по главата на голлинията", сподели Домусчиев по адрес на Йордан Минев, "Иначе много голове е спасявал. Ако това момче можеше да вкарва положенията, на които излиза, щеше да играе дори в отбор като "Реал".

Минев, чийто удар в продълженията донесе не само три точки, е аут за следващия мач с "Базел" заради жълти картони. Все пак историческият шут на Данчо докара бонус от 1 милион евро за победа в груповата фаза. И психологическо предимство срещу швейцарците, тъй като равенство и дори загуба с 1:2 или 2:3 може да помогне на "Лудогорец" да прескочи в турнирите напролет.

Иначе Домусчиев заяви, че червеният картон за гостите е чист според специалисти, с които се консултирал след срещата. "При такова влизане счупиха крака на момчето от "Черно море" (б.а. на вратаря Георги Китанов). Веднъж съдията да не ни ощети. Нашите мачове са така - трудни, интересни, до последно държим интригата. Днес на стадиона бяха хората, които ни подкрепят, а не да гледат само Роналдо", похвали публиката бизнесменът пред стадиона.

Той направи интересно изявление пред "Спортал", явно още в плен на емоциите.

"Червеният картон за "Базел" ни попречи да им вкараме гол по-рано и да ги бием с повече. Когато останаха с 10 човека, се затвориха добре и ни затрудниха максимално. "Базел" е много добър отбор и целта за мача в Швейцария е да не се изложим. Трябва да изиграем добър двубой", сподели Кирил Домусчиев, "Когато преди време казах, че целта пред нас е второто място, много хора ме нарекоха егоцентрик. Но сега сме точно на второто място. Може и да е за две седмици, но сега сме втори. Момчетата ми казаха, че се точат и на "Реал" Амбицирани са да изиграят добър мач в Испания и максимално да затруднят най-силния отбор в Европа и света. Но сега ни предстои мач с "Черно море" и не трябва да се отпускаме. Футболистите ми обещаха да го спечелят", завърши Домусчиев.

Героят: Нямах какво да правя и ритнах

Йордан Минев, който взриви националния стадион в продълженията със своя фамозен гол, бе в еуфория дълго след края на мача. "Не мога да повярвам какво направих. Това ми е първи гол от 3 години, и то го вкарах за победа в Шампионска лига. Няма по-сладко нещо от това. Досега не бях вкарвал в официален мач на "Лудогорец". Иначе имам 2 гола в контроли. Радвам се, че победихме, поздравявам всички", заяви развълнуваният герой.

И добави култово: "Като няма какво да я правя топката, бия, и тя влиза. Бях толкова изморен, че видях просто малко пространство и реших да стрелям. Сега отиваме в Швейцария и ако можем, ще вземем и там трите точки". Данчо Минев разкри и как мисли да отпразнува победата: "След този мач с "Базел", това, което искам единствено, е почивка. Обичам да си почивам сам, така го разбирам истинския релакс. Събраха ни се доста мачове и затова е наложително малко да отдъхна", каза Близнака. През цялото време, докато даваше интервю до национала бе и синът му Алекс. Малкият се прочу като момчето, което изведе Роналдо на "Васил Левски". Голът, с който той донесе първата победа на "Лудогорец" в Шампионската лига, не е прецедент в кариерата му. Бекът има няколко атрактивни попадения в кариерата си с екипите на ЦСКА и "Ботев".

Гръмнаха 100 бутилки шампанско

До 4 часа сутринта празнуваха историческия успех играчите и босовете на "Лудогорец". Те избраха "Син Сити" и поляха победата с над 100 бутилки шампанско. Собственикът Кирил Домусчиев първи пристигна в заведението и лично посрещна на входа играчите и служителите на клуба. Домакините от хитовата дискотека пък отдадоха чест на "Лудогорец" с химна на разградчани и изцяло оцветен в зелено декор. Най-гласовитите в отбора допринесоха за партито с караоке изпълнения не само на над 150-те отделени във ВИП зоната празнуващи с разградчани. Останалите посетители също куфееха с "Лудогорец".

3 гола в 3 мача и 3 точки! Велико!!!

това написа в профила си във Фейсбук капитанът на националния отбор на България Ивелин Попов. "Вярно е...много лудост се съдържа в името "Лудогорец"! Исторически първи точки за български отбор в ШЛ", не скри гордостта си Попето.

Орлицата Фортуна вдигна публиката

на крака на полувремето на мача "Лудогорец" - "Базел". Величествената птица обиколи със своя дресьор пистата на Националния стадион и събра одобрителни възгласи и аплодисменти. Хиляди светкавици на фотоапарати и телефони снимаха Фортуна за спомен. От УЕФА обаче не позволяват на разградчани птицата да направи полет над стадиона и да зарадва още повече феновете.

Задържаха пиян фен на "Базел"

след проверка с дрегер точно преди мача на "Васил Левски". Органите на реда следяха изкъсо ултрасите да не прекрачват прага на Националния стадион в нетрезво състояние. Други инциденти с агитката на гостите нямаше. Швейцарците заложиха на песни по време на шествието си от хотела до стадиона и не създаваха излишно напрежение.

Никой не ни вярваше, но успяхме

радваше се треньорът на "Лудогорец" Георги Дерменджиев след победата над "Базел". "Цяло второ полувреме ги надиграваме, показахме добър футбол. Много съм доволен че успяхме да зарадваме нашите фенове, които изпълниха стадиона", заяви специалистът. И добави: "В Базел мачът ще бъде много различен. Тази среща я изиграхме много силно тактически, защото бяхме улеснени и от червения картон на съперника, но в Швейцария няма да е толкова лесно".

Има доста хора, които ни желаят злото

но ние доказахме, че сме добър тим, каза капитанът на "Лудогорец" Светослав Дяков. "Изживявам всеки един мач, страхотно е усещането, че съм на терена. Много съм горд, щастлив, уникално чувство, зарадвахме толкова хора, свалям шапка на всички по трибуните. Нямах много време да мисля, мачът беше динамичен", заяви още Съни.

Трудното тепърва предстои

за нас, сподели халфът на "орлите" Михаил Александров. "Насъбра ни се не толкова физическа, колкото психическа умора и напрежение от многото мачове. Второто място е наша цел. Доколко е постижима, си зависи от нас. Ако трябва да бъдем честни, не ни беше най-добрият мач, ако трябва да го съпоставим с тези срещу "Реал" М и "Ливърпул". Важна е победата в случая", завърши Александров.

Когато аз играя отборът печели

а в предишните две срещи в ШЛ не бях на терена и паднахме, с усмивка каза защитникът на разградчани Георги Терзиев. "Базел" са изключително добър отбор, но успяхме да ги пречупим. Всички са класни. Емболо е само на 17-години, но е страхотен. Този път Господ ни погледна отгоре", обясни Терзиев.

Шампионска лига

Група "B"

"Лудогорец" - "Базел" 1:0

София ст. "Васил Левски" - 30 000 зрители

"Лудогорец": 21. Вл. Стоянов, 80. Кайсара, 55. Терзиев, 27. Моци, 25. Минев, 8. Ешпиньо, 18. Дяков, 17. Абало (77 - 93. Мисиджан), 84. Марселиньо, 7. М. Александров (81 - 88. Вандерсон) - 9. Безяк (68 - 99. Хамза).

Базел: 1. Вацлик, 34. Джака, 17. Сухи, 16. Шер, 27. Алий (75 - 5. Айети), 39. Кала (84 - 24. Хамуди), 33. Елнени, 20. Фрай, 8. Дие, 25. Гонсалес (87 - 30. Сио), 36. Емболо

Голмайстор: Йордан Минев 90+2
Червен картон: Дие (Б) 18
Жълти картони: Минев, Ешпиньо, Моци; Джака, Гонзалес, Емболо, Фрей
Съдия: Дениз Айтекин (Гер)

"Ливърпул" - "Реал" М
Роналдо 23 , Бензема 30, 41

КЛАСИРАНЕ
1."Реал" 3 3 0 0 10:2 9
2."Лудогорец" 3 1 0 2 3:4 3
3."Ливърпул" 3 1 0 2 2:5 3
4." Базел" 3 1 0 2 2:6 3

Следващи мачове: 4 ноември (вторник) от 21:45 часа: "Базел" - "Лудогорец" , "Реал" М - "Ливърпул"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай