Берлускони продаде въздух на мистър Бий

Берлускони продаде въздух на мистър Бий | StandartNews.com

Силвио запазва 51%, а щерка му властта

Дългоочакваната голяма промяна в "Милан" най-вероятно се отлага. Днес собственикът Силвио Берлускони и тайландецът Бий Таечбол са се договорили за продажбата на част от клуба. Кавалера ще запази 51% от акциите. Това означава, че важните решения отново ще се взимат от Берлускони, а мистър Бий ще плати много пари за въздух.

Силвио и Бий се срещнаха днес по обед в хотел "Хаят", в който е отседнал азиатецът, за да обсъдят продажбата. Тълпа от фенове на "дяволите" се събра в очакване на съдбоносните новини за бъдещето.

"Искам "Милан" отново да е водещ клуб в Италия, Европа и света. Смятам, че с господин Бий станахме приятели и двамата заедно можем да свършим добри неща", заяви Берлускони. След края на срещата Бий също се изказа пред италианските медии. "Все още има много неща, над които да работим. Трябва да изчистим някои детайли. Искам да благодаря на Берлускони за предоставената възможност. За мен това е чест", каза Таечбол.

Тайландецът отказа да коментира финансовите параметри по сделката. На въпрос относно предполагаемото назначение на Паоло Малдини за спортен директор, Бий отвърна, че не е обсъждал спортнo-техническите въпроси с никой. Очаква се Барбара Берлускони и Адриано Галиани да запазят ръководните си постове при "росонерите" и ще продължат да дърпат конците в съблекалнята.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай