Бербо ще спасява сезона на "Базел"

Бербо ще спасява сезона на "Базел" | StandartNews.com

Все по-вероятно става Димитър Бербатов да продължи кариерата си в Швейцария. Преди няколко дни българинът бе официално поискан от "Сион". Сега обаче и друг отбор се включи в битката за Бербо. Става въпрос за швейцарския "Базел". Тимът не успя да стигне груповата фаза в Шампионската лига след 1:1 като гост на "Макаби" (Тел Авив). Първият бе свършил 2:2 и с повече голове на чужд терен израелците продължиха сред най-добрите. След мача феновете на "Базел" се оплакаха от головата немощ на отбора. Някои от тях поискаха в клуба да бъде привлечен класен нападател с опит като Бербатов. В същото време "Галатасарай" твърдо се отказа от привличането на Димитър, твърди "Сабах". Причина за това е възрастта му - 34 години.
Големият победител от мача израелците - "Базел" бе бившият треньор на "Левски" Славиша Йоканович. Сърбинът води "Макаби". "Гордея се с това, че ще доведем в Израел най-добрите отбори от Европа. Ще се постараем да подобрим играта си преди груповия турнир. Очаква ни забележителна есен. Щастлив съм за играчите, моето семейство и запалянковците. Това е много важен ден за израелския футбол. Вярвам в победния дух на отбора ни. Бяхме по-силни и по-смели заради нашите фенове", сподели Йоканович.

Венци Христов и неговият "Скендербек" ще играят в групите на Лига Европа. Шампионът на Албания загуби с 1:4 (2:6 общ резултат) гостуването си на "Динамо" (Загреб).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай