Започна финалният рунд на Спортните чудеса

Започна финалният рунд на Спортните чудеса | StandartNews.com

В края на ноември ще станат ясни Топ 5 на най-знаменитите шампиони и победи

След над 100 000 номинации за два месеца и половина надпреварата за "Спортните чудеса на България" навлезе във финалния рунд. Точно в полунощ срещу неделя, 16 ноември, приключи първият етап на гласуването за шампионите и победите, с които най-много се гордеем. Народният вот в кампанията на вестник "Стандарт" определи кой да влезе в Топ 10 на двете категории - за най-значима личност и за най-паметно събитие в родния спорт. Със своите постижения място и в двете финални класации заслужиха Христо Стоичков, Стефка Костадинова и Валентин Йорданов. Според обявения регламент на надпреварата те обаче ще продължат напред само в категорията, където имат по-челно класиране, за да може в Топ 10 да попаднат повече спортни кумири. Така в надпреварата за личности се оформи солидна футболна компания - наред с Камата до финалния вот стигнаха Гунди, Бербатов и знаменитият треньор Димитър Пенев. Освен кралицата на високия скок Стефка Костадинова още пет спорта имат по един представител в първата десетка - направилият най-силния си сезон тенисист Григор Димитров, шахматният гений Веселин Топалов, покорителят на Еверест Христо Проданов, легендата в борбата Еньо Вълчев и волейболистът Матей Казийски.

В надпревата за най-значимо спортно събитие последните минути от първия етап на гласуването съвпаднаха с началото на боя между Кубрат Пулев и Кличко. Това логично изстреля Кобрата, за когото в съботната нощ стиска палци цяла България, в челото на Топ 10.

За финалната петица ще го конкурират също борецът Вальо Йорданов със златната си победа на олимпиадата в Атланта, натоварилият две титли в кануто си от игрите в Барселона Николай Бухалов, ограбеният от съдиите, но признат от света за номер 1 на халките, вицешампион от Атина Йордан Йовчев и великият Дан Колов, влязъл в класацията с победата си над Удушвача от Япония през далечната 1921 г. Във финалната десетка на спортните събития, доставили най-голяма радост на българите, се класираха и четири знаменити футболни тима. Най-много подкрепа събра Пеневата чета с великото си американско лято от 1994 г. В битката продължават още тазгодишният хит "Лудогорец", съставът на "Левски", който направи българския пробив в Шампионската лига, прегазилият "Ливърпул" славен отбор на ЦСКА и скромният, но храбър "Марек", надвил "Байерн" и "Абърдийн", на сър Алекс Фъргюсън.

Второто полувреме на надпреварата за "Спортните чудеса на България" ще продължи до края на ноември. Сега участниците могат да правят по 5 номинации в двете категории. Топ 5 на най-знаменитите личности и събития на родния спорт ще бъдат обявени на тържествена церемония в началото на декември. Всеки гласувал в оставащите две седмици има шанс да получи месечна фитнес карти и уикенд за двама в Гранд Хотел Банско. Наградите са осигурени от веригата клубове Pulse Fitness & SPA.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай