Спортна грешка погубила Тодор

Спортна грешка погубила Тодор | StandartNews.com

Българската федерация по автомобилни спортове ще поеме разходите за погребението на Тодор Славов. Това обяви за "Стандарт" председателят й Радослав Козлеков. "Длъжни сме да го направим. Освен всичко, аз самият съм свързан много с тази фамилия. Славови са истинско автомобилно семейство", каза бившият рали пилот. Както е известно Славов загина в жестока катастрофа на състезанието "Твърдица-Елена", което след това бе прекратено. Козлеков говори и за инцидента.

 

Трудно ми е да говоря, защото много съм афектиран, но става въпрос за спортна грешка, обяви Радослав Козлеков.

Според него не може вината да се хвърля нито на организаторите, нито на лекарите или пожарникарите. 

"Това е най-добре организираното състезание у нас. Правят го вече 45 години. Имаме свое разследване. Гледах протоколите по минути и секунди, както и записите. Линейката дойде навреме, пожарната също. Те бяха на около километър от инцидента. Някой обаче е реши да си прави дивиденти. При това от нещо, което не трябва. Радистът също чул навреме удара и веднага е подал сигнал. После с колегата си са внимавали двете линейки да не се сблъскат. Едната идва от около 5 км и катери, а другата е слизала надолу. Има и записи на инцидента и всичко останало. Гледахме ги заедно с бащата Слави цял ден в неделя. Той също смята, че това е спортна грешка. Колата поднася, Тодор прави опит да я овладее, но не успява. Падат в пропаст от 30 метра. Има дървета, които иначе пречат, но този път можеше да помогнат, но минават покрай тях. Падат от 30 метра. За съжаление се удрят в голям речен камък, и то точно отляво до Тодор. За съжаление и това го има в нашия спорт. И то в цяла Европа. Тръгваш в завоя, но не се знае дали ще излезеш от него. Скорост, адреналин и целта да спечелиш на всяка цена. А Тодор не признаваше второто място. Загубихме много голям състезател. Баща му бе притеснен заради инцидентите с колата, прегледахме и нея - няма проблеми. Явно не му е било ден. Тежко е, но така е при нас. Асфалтът - е перфектен", разказа Козлеков.

Вчера се излезли и медицинските експертизи. Славов е нямал шанс. Той е починал почти на момента. Имал е вътрешни разкъсвания и счупен врат.

"Десен завой, 5+, пълна газ", са били последните думи от колата на навигатора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай