София дава старт на революцията в бокса

София дава старт на революцията в бокса | StandartNews.com

София. Първите по рода си професионални серии на Международната боксова асоциация - АИБА Про Боксинг, стартират от София. Признанието е огромно за страната ни, тъй като България е сред осемте страни в света, които приемат домакинство и слагат начало на революционния проект.

На 24 октомври в зала "Универсиада" посрещаме участниците в кат. до 81 кг, където ще се състезава Спас Генов. Останалите галавечери в категорията са на 21 ноември, 12 декември и 30 януари 2015 г., когато ще се излъчи шампионът и той ще вземе квота за олимпиадата в Рио.

Боксьорите ни, влезли в АПБ, се завърнаха в петък от Казахстан. В академията на асоциацията Александър Александров (52), Борис Георгиев (64), Спас Генов и Тервел Пулев (91) се запознаха с правилата, минаха медицински изследвания, срещнаха бъдещите си противници на ринга и направиха професионални фотосесии.

Шестима родни треньори вече също са в семейството на АПБ. Михаил Таков, Борислав Бояджиев, Радослав Суслеков, Николай Николов, Петър Лесов и Йордан Митев минаха курсове и чакат своите сертификати.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай