Огнените ни грации подпалиха София

Огнените ни грации подпалиха София | StandartNews.com

Изненадаха Нешка Робева с букет и поздрави

Националният ни отбор по художествена гимнастика стартира ударно участието си на Световната купа в София. Момичетата на треньорката Ина Ананиева изиграха перфектно своето съчетание. С огнено червени трика и ленти, грациите ни подпалиха публиката в "Арена Армеец". За своето изпълнение те получиха 19,400, което бе и второто място на петте ленти в група "Б". Първата позиция зае отбора на Русия с 19,450 въпреки че оценката им бе малко завишена. Трети са момичетата на Беларус с 19,200. В първия ден бе заложено предимно на динамиката от всички отбори. Характерно за повечето ансамбли бе ритмичната музика с нотка от Бразилия. Като с това всички се готвят и мислят за предстоящата Олимпиада.

На индивидуалното пък Катрин Тасева заема 6-о място във временното класиране в група "А" след изиграване на съчетания на 2 уреда.

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри официално Световната купа по художествена гимнастика в "Арена Армеец". Кралев и всички в залата поздравиха Нешка Робева по случай 70 годишнината й. Президентът на БОК Стефка Костадинова, кметът на София Йорданка Фандъкова, президентът на федерацията по гимнастика Илиана Раева, както и всички фенове станаха на крака да аплодират Робева. В навечерието на рождения си ден пък Нешка бе изненадана с парти НДК. Там се събраха няколко поколения гимнастички. Както от нейните "Златни момчета" така от сегашните и възпитанички. Също така и всички гости на Световната купа в София бяха на купона.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай