Фен Купа 2016 пристига в Шумен с много награди

Фен Купа 2016 пристига в Шумен с много награди | StandartNews.com

Този уикенд (11 и 12 юни) стадион „П. Волов" в Шумен ще е домакин на шестия регионален полуфинал на Фен Купа 2016. Там ще премерят сили най-добрите 32 тима от областите Разград, Шумен и Търговище, които доказаха уменията си в предварителните квалификации измежду близо 100 приятелски отбора.

Тази година Фен Купа 2016 е повече от футбол, а залогът пред полуфиналистите е повече от мотивиращ – най-добрият сред тях ще спечели престижната титла на регионален шампион и ще си осигури място на националните финали, където ще продължи борбата за голямата награда – незабравимо футболно приключение зад кулисите на Камп Ноу в компанията на неповторимия Христо Стоичков.

Турнирът ще бъде официално открит в събота в 12:00ч. в присъствието на редица представители на община Шумен. В ролята на домакин ще се изяви зам. кметът по образованието и културата Найден Косев. Своята подкрепа към турнира ще изразят и неговите колеги Васил Христов - председател на постоянната комисия за младежки дейности и спорт, и Даниел Далулов - старши експерт младежки дейности и спорт. Участието на представителите на община Шумен не се изчерпва само с това – техният футболен отбор ще се изправи срещу сборен тим на местни журналисти в демо-мач непосредствено след откриването.

Дербитата от груповата фаза в събота ще продължат до 19:30ч., а в неделя турнирът ще продължи с фазата на директните елиминации. С много емоции ще бъде съпътстван и финалният мач, който ще стартира в 13:00ч. Малко след края му – около 13:45ч, новите регионални шампиони на Шумен, Разград и Търговище ще бъдат наградени на специална церемония. Освен зрелищните мачове на стадион „П. Волов" ще се проведат и редица игри на корпоративните партньори на турнира, които и тази година раздават множество щедри награди.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай