Дънекова: Не се чувствам виновна

Дънекова: Не се чувствам виновна | StandartNews.com

„Не се чувствам виновна, няма как да съм направила това нещо умишлено и съзнателно". Това заяви нашата атлетка Силвия Дънекова в студиото на "Здравей, България", където коментира скандала с допинг, заради който се върна принудително от олимпийските игри в Рио.

„Те ме позитивират със съмнение за метаболитен продукт, наподобяващ еритропоетин", обясни тя. И поясни, че това е препарат, който повишава хемоглобина и кислородния обмен и може би дава някаква издръжливост. Спортистката бе категорична, че знае за забранения препарат.

"За себе си нямам никакъв нормален и логичен отговор. Шокът и стресът е невероятно голям. Може да ме разбере само човек, който го е преживял", коментира още Дънекова. И добави, че дори мислила да се самоубие.

„Животът ми е разбит на хиляди парчета. В спорта съм от 25 години. Това е смисълът на живота ми", каза атлетката ни.

Веществото, заради което я обвиняват, може да бъде прието единствено по инжекционен начин, увери тя. „Затова стоя тук и казвам, че съм невинна, че не съм го направила. Няма и кой да ми го направи. Не казвам, че съм лежала в леглото и някой го е направил. Невъзможно е", допълни Дънекова.

Пробите може да са замърсени с пипетката, с която са ги изследвали в лабораторията, смята Силвия.

Повече за скандала четете ТУК. Вижте и целия разговор от видеото на Нова тв:

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай