БСТ с голям празник за деца в неравностойно положение

БСТ с голям празник за деца в неравностойно положение | StandartNews.com

София. За шеста поредна година Български спортен тотализатор (БСТ) организира специален празник за деца в неравностойно положение от цялата страна. Той се проведе под мотото „СПОРТ ТОТО – в подкрепа на младите". Инициативата бе свързана с началото на учебната година и в нея се включиха деца и младежи на възраст от 7 до 18 години, от няколко дома и социални институции.

Празничната програма, обядът и много подаръци като спортни екипи и топки, зарадваха децата. „За шеста поредна година БСТ организира благотворителен обяд за деца в неравностойно положение. Нашата цел е да подпомагаме физическото възпитание и спорта, но също така приемаме за призвание и задача да подпомагаме и децата на България. Затова в началото на учебната година искаме да поздравим децата, да изразим нашата подкрепа и да им пожелаем да са ученолюбиви, целеустремени, амбициозни. Училището е не само прозорец към света, но и стартова писта към бъдещето и към успеха", каза Норайр Нурикян, председател на УС на БСТ.

Децата бяха поздравени и от заместник-министъра на младежта и спорта г-н Калин Каменов. „Eдинственият начин да успеете в живота е да учите и да спортувате. Това ще ви даде шанс да станете успешни хора", каза заместник-министър Каменов.
Любими музикални изпълнители се погрижиха за доброто настроение и забавленията на децата от ДДЛРГ "Любчо Баръмов" в с. Доганово, ДДЛРГ „Констанца Ляпчева" в град Долна Баня, ДДЛРГ - „Св. Иван Рилски" в с. Разлив и ДДЛРГ „Асен Златаров" в град София. Своята съпричастност и подкрепа подкрепа изразиха и много спортни деятели и именити спортисти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай