Бронзов медал за българския ансамбъл - девойки

Бронзов медал за българския ансамбъл - девойки | StandartNews.com

Българският ансамбъл по художествена гимнастика за девойки грабна бронзов медал на европейското първенство в Минск. Мадлен Радуканова, Мадлен Сергеева, Вивиан Черноокова, Теодора Александров и Станиела Йовчева, водени от Силвия Стойнева, получиха оценка от 16.166 точки. Те представиха страната ни със съчетание от 5 топки, което им донесе бронзовите отличия.

Шампиони са домакините от Беларус с оценка от 16.733 точки, а среброто е за гимнастичките Русия, които получиха 16.600 точки.

"Прекрасни наши девойки и техните треньори Силвия и Валя!!! Обичам ви и се гордея с вас и с огромния труд, воля, дисциплина и сила, които положихте за толкова кратко време и прекрасните впечатления, които оставихте във всички специалисти по художествена гимнастика в света!", написа Илиана Раева във Фейсбук, където публикува снимки от успешното представяне на девойките.

"Невероятен коментар по беларуската телевизия за нашия отбор и българската школа!!! Честит брозов медал на България!", написа още Раева. 

На 4-то място е Азербайджан с 15.900 точки, следва отборът на Германия с 15.766 точки, шести са Италия, които имат оценка колкото Германия 15.766, но по-ниска оценка за изпълнение.

Седми се класира ансамбълът на Швейцария , които получиха 15.633 токи, а осми остана бронзовият медалист от многобоя, отборът на Израел, който направи две груби грешки и получи оценка 14.391 точки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай