Автомобилни пилоти направиха две салта във въздуха

Автомобилни пилоти направиха две салта във въздуха | StandartNews.com

Автомобилните пилоти Борис Григоров и Ангел Башашкехайов направиха две салта във въздуха, потрошиха колата марка Ситроен C2, но оцеляха и са почти невредими. Екшънът се разигра на Рали Сливен. При спускането на отсечка "Бяла" малко преди финала автомобилът на българския екипаж се е завъртял и по думите на зрители е направил две салта във въздуха. След катастрофата екипажът е напуснал автомобилът самостоятелно.

Борис Григоров (на снимката)  обясни, че при дълъг участък на спускане преди финала с висока скорост колата е подскочила от неравност на пътя и е загубил контрол над нея. "Имам болки в левия крак и затова леко накуцвам. На пръв поглед на навигаторът ми му няма нищо, но колата е разбита", каза Григоров.

Според форлойфера Николай Тенчев скоростният етап Бяла е в отлично състояние и въпреки ранния час е имало много зрители.

След обяд в 35-ото рали Сливен вече се появи нов лидер. Това е турският екипаж Ядиз Авджъ и Бахагир Гюкемез с Пежо 207. Те изместиха лидера до четвъртия специален етап Мартин Сорилов и Здравко Здравков с Мицубиши Лансер. Преднината на турците е 4,5 секунди. 3-и се движи друг турчин - Бостанджъ. На 4-о място е нашият екипаж Георги Василев - Стефан Добрев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай