10 000 лв. от КТБ за Иван Марков

10 000 лв. от КТБ за Иван Марков | StandartNews.com

Ще вложа парите в строежа на къща, разкри щангистът

Европейският шампион по вдигане на тежести Иван Марков получи голям чек номер 36 на стойност 10 000 лв. от Корпоративна търговска банка. Наградата му бе връчена от изп. директор на трезора Илиан Зафиров. С това похарчените средства за стимулиране на златните спортисти на страната възлизат на 580 000 лв. откакто започна инициативата на банката през март 2007 г. "Добре, че има такива спонсори като КТБ в това тежко време на криза", благодари Марков. "Видял съм и две, и двеста. 2011 година ми беше най-трудна, преди да изтече наказанието ми. Работел съм и в дискотека, късал съм и билетчета на плажа. Знам да ценя парите. С капитала, който съм набрал за всички състезания, се надявам да си построя къща", сподели още бургазлията и даде да се разбере, че и световната титла е реално постижима.

Подготовка за Мондиала в Казахстан националите започват около 15 май. Шампионатът на планетата ще е и олимпийска квалификация за Рио. Страната ни ще бъде представена с 6-има мъже и 4 жени. По повод защитата от забранени вещества ген. секретар на федерацията Борислав Гидиков каза: "Когато сме на лагер в "Дианабад" храната се изнася чак когато спортистите седнат в ресторанта".

Другият европейски шампион от Тел Авив Ивайло Филев не успя да пристигне за церемонията по награждаването с нощния автобус от Исперих поради технически проблем. Той ще вземе своя чек от КТБ през май.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай