Як бой на "Ботев" - Левски"

Як бой на "Ботев" - Левски" | StandartNews.com

Здраво меле си спретнаха агитки на "Ботев" и "Левски" във Велинград. Инцидентът се разрази по време на финала за купата на БФС, при набор 2001, който се игра на стадион "Чепинец". Младите "канарчета" вдигнаха купата след 2:0 пред около 600 души. Успехът за пловдивчани изковаха Мартин Петков и Атанас Янков с голове в началото на всяко полувреме. През първата част обаче 30 минути по "интересното" бе на трибуните. Агитката на "Ботев" се нахвърли върху тази на "Левски".

Последваха псувни, блъскания и шамари. Само навременната намеса на органите на реда спря по сериозни ексцесии. Полицията задържа двама от "бултрасите", които бяха най-агресивни. 30-тина фенове на "сините" предпочетоха да напуснат стадиона, за да не се стига до нагнетяване на напрежението.

През второто полувреме двете агитки решиха да насочат вниманието си не към кютеци, а към мача, който се отличаваше с майсторски изпълнения. След като вдигнаха купата младите "канарчета" бяха понесени на ръце от феновете. "Стандарт" научи, че шампионите ще получат по 500 лева премия, осигурена от заможни привърженици на тима.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай