ЦСКА пуска 1 млн. акции, къса със спонсор

Човекът с пурите потъна вдън земя

ЦСКА пуска 1 млн. акции, къса със спонсор | StandartNews.com

София. Новият президент на ЦСКА Лорънс Дейвис се оказа доста зает човек. След като потвърди пред "Стандарт", че е новият бос на "червените", британецът потъна вдън земя. На второто обаждане от наша страна във вторник посред нощ, Дейвис се съгласи даде интервю, но по служебния си телефон. "Не ми е разрешено да говоря по личния. Обадете ми се утре към 10 английско време. А, между другото кой ви каза, че аз съм шефът на ЦСКА", попита Дейвис. При отговор "Александър Томов" от наша страна той само отговори "Аха, а може ли са ми пратите автобиографията си. Благодаря, лека нощ".

Вчера потърсихме Лорънс в уречения час, но се свързахме единствено със секретарката му във "Conduitinvestments" (Фирма за недвижими имоти). "Ще предам на г-н Дейвис, че го търсите. Щом имате уговорка, няма да има проблем. Ще ви се обадим", каза девойката по телефона от Лондон. Това обаче така и не стана до снощи въпреки усилените опити да намерим прочутия търговец на пури. При всяко обаждане получавахме отговора: "Той е на бизнес среща, съжалявам".

Междувременно Александър Тодоров съобщи пред "Дневник", че ЦСКА ще започне преобразуването си в публично акционерно дружество с пускането на 1 милион акции. Всичките 6,5 милиона ценни книжа се държат от инвестиционна компания "Лира инвестмънт". Изп. шеф потвърди за "Стандарт", че всяка акция ще струва по 5 лева, но не се нае със срокове. Договорът с "Глобул" изтича през септември и няма да бъде подновен, добави Тодоров.

Привържениците на ЦСКА, присъстващи на брифинга днес, останаха с раздвоени чувства от чутото. От една страна се радваха, че "Титан" ги няма, но от друга искаха да получат конкретни отговори. "Хубаво, ще дадем пари за акции, но кой ще ги контролира", попита тартор на "Офанзива". Томов отвърна, че всичко ще се качва в клубния сайт, а акционерите ще гласуват всяка година бюджет като в Германия. Иван от Кюстендил пък се разсърди, че Томов е откраднал името на местния фенклуб "Червени шампиони". Ултрасът обаче заяви, че в името на ЦСКА е готов да даде всичко. Томов му отвърна, че "Червени шампиони" е просто обединение без регистрация, родило се спонтанно.

По "червените" форуми също преобладаваха мненията, че новите собственици не са дали конкретни отговори на куп въпроси и единственото им извинение е, че са имали само 2-3 да организират нещата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай