ЦСКА би "Левски" във Вечното дерби

ЦСКА би "Левски" във Вечното дерби | StandartNews.com

София. ЦСКА победи "Левски" с 3:0 на националния стадион "Васил Левски" в дербито на 13-ия кръг на А група. През първото полувреме само в рамките на 7 минути "червените" нанесоха своя удар, за да стигнат до класическата преднина. Точни за "армейците" бяха Неманя Милисавлиевич (30'), Апостол Попов (35') и Емил Гъргоров (37').

Стойчо Младенов можеше да разчита на Емил Гъргоров, който бе под въпрос заради контузия. Бадема бе сред ключовите играчи на "червените" за убедителния успех.

В състава на "Левски" пък се завърнаха Станислав Ангелов и Цветан Генков, които записаха първи шампионатен мач, след като се възстановиха от травмите си. Нуно Пинто застана вляво на отбраната.

Двубоят не започна добре за "сините", след като още в 18-ата минута Кевин Бру трябваше да замени принудително Ларсен Туре.

До средата на първата част двата отбора стояха сравнително равностойно на терена. Само в рамките на 10-ина минути обаче "армейците" нанесоха своя удар.

Първо в 30-ата минута Гъргоров изведе отлично Неманя Милисавлиевич, който от близо не остави шанс на Горан Блажевич за 1:0.
Пет минути по-късно "червените" удвоиха, чрез Апостол Попов, който засече с глава центриране от фаул за 2:0.

Бадема пък получи добър пас от Марсиньо в 37-ата минута, за да направи класическа преднината за "армейците" – 3:0.

В началото на второто полувреме пък ЦСКА удари и греда. Марсиньо стреля, топката се отби в страничния стълб, след което Блажевич я улови.

След почивката "Левски" се опита да стигне до гол, но това така и не се случи, въпреки че играта се водеше предимно пред вратата на Томас Черни.

Във временното класиране ЦСКА зае 2-ото място с актив от 26 точки. "Левски" остана 6-и с 19 точки. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай