Стара Загора посреща националните финали на Kamenitza Фен Купа 2017

Стара Загора посреща националните финали на Kamenitza Фен Купа 2017 | StandartNews.com

Националните финали на турнира без капка фалш Kamenitza Фен Купа 2017 ще се проведат този уикенд (30 септември и 1 октомври) на изкуствения терен на стадион „Берое" в Стара Загора. Там ще се съберат десетте най-добри отбора от приятели в България – всеки от тях регионален шампион на своята област. В рамките на уикенда финалистите ще премерят сили за титлата „национален шампион", която върви ръка за ръка с голямата награда в 15-тото издание на Фен Купа – посещение на мач на любим футболен отбор в рамките на Европа.

Кулминацията на турнира ще бъде открита в 11:00 часа в събота от кмета на Стара Загора Живко Тодоров и легендите на „Берое" Петко Петков и Васил Драголов. Сред официалните гости ще бъде и генералният директор на „Каменица" АД г-н Димо Димов. По време на откриването домакините и официалните гости ще се включат в тегленето на жребия, който ще разпредели финалистите в две групи по пет отбора.

Непосредствено преди старта на дербитата участниците и гостите ще станат свидетели на атрактивен демо-мач между отбор на ветераните на „Берое" и тима на община Стара Загора. След това турнирът ще продължи със срещите от груповата фаза до 18:30 часа в събота. В неделя надпреварата ще продължи от 10:00 часа, а името на новия национален шампион на Kamenitza Фен Купа 2017 ще стане ясно веднага след финалния мач, който започва в 13:00 часа.

Паралелно с горещите футболни страсти, на стадион „Берое" ще се провеждат и множество забавни игри и предизвикателства. Участието в тях, както винаги, е напълно безплатно, а наградите варират от бира и вратарска свирка до GPS фитнес гривна и 365 литра Kamenitza за споделяне с приятели. Специално за кулминацията на Фен Купа 2017 са предвидени и няколко томболи. В тях могат да се включат всички пълнолетни посетители, а наградите, за които ще се борят, са: оригинална фланелка на националния отбор на България, оригинална фланелка на Астън Вила с автограф от футболния великан Джон Тери и оригинална фланелка на Галатасарай за сезон 2017/2018.

Фланелките на чуждестранните отбори са осигурени от официалните им фен-клубове в България. Привържениците на Астън Вила, Галатасарай, Ливърпул и Арсенал ще присъстват като официални гости на националните финали. В неделя, за първи път в историята на Фен Купа, фен-клубовете ще се изправят един срещу друг в приятелски мини-турнир от 11:15ч.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай