Спартак Варна се разпадна

Спартак Варна се разпадна  | StandartNews.com

Варна. Мъжкият тим на Спартак Варна се разпадна, информира Гонг. Тази сутрин играчите на отбора си събраха багажа и екипировката.

Новината бе потвърдена от председателя на Управителния съвет на клуба Антон Фажев, както и от старши треньора на варненци Атанас Атанасов - Орела.

Според информациите със сигурност първия отбор спира да функционира, като не е ясно дали клубът изцяло ще прекрати своята дейност.

Ето какво сподели по-късно Орела, цитиран от petel.bg:

"Не мога да кажа, че това е краят на клуба, но със сигурност е край на един прекрасен отбор, който бе изграден от мен, моя екип и играчите с много труд, желание и любов. Дай боже всеки треньор да разполага с такива футболисти - с професионални качества и характер. Това беше един великолепен колектив, който бе готов да гони „А" група и да постигне целта си. Най-жалкото е, че се подиграхме със съдбите на 25 футболисти и ги оставихме на улицата. Болшинството от тях имат потенциал и ще си намерят други отбори, но по-младите къде ще отидат? Във „В" група ли ще се развиват? Съжалявам, че и аз подведох тези прекрасни хора и състезатели.

За мен това, което се случи, е нагласено. Не може през последните 3 месеца Антон Фажев да ми казва, че всичко е цветя и рози, а един ден преди картотекирането на тима да се разпаднем. Пред мен Фажев призна кой е човекът, който му е казвал, че всичко ще е наред. Аз мислех, че този човек вече не се меси в работите на клуба и затова работихме с ентусиазъм, но се оказа, че всичко е постарому. Всички във Варна знаят кой е истинският виновник за краха на Спартак и какво направиха със земите на клуба, но си мълчат. Не му прави чест на Фажев да прикрива пред медиите кой му е нареждал какво да прави и кой му е спускал субтитрите, а пред мен да го признава. И какво значи, че това ръководство не е поемало ангажимент към издръжката на клуба. Все едно да изберат министър-председател на България и той да няма ангажимент към държавата.

Какво щеше да стане, ако им бяха дали по една заплата и играеха в Банско? След това да стоят пет месеца заложници на клуба и да не вземат нито стотинка ли? Благодаря, аз този цирк вече го играх през есента на 2009-а.

За кмета Портних? Истината е, че аз разговарях с него. Той призна, че не знае за нашите проблеми и обеща да съдейства чрез свои контакти. Но не е поемал ангажимент да го прави с общински пари, нито пък е по силите му за 2-3 дни да осигури каквито и да е средства."

Шефът на УС на Спартак 1918 Антон Фажев пое вината за разпадането на мъжкия тим:

„Аз съм виновен за този крах и нося цялата отговорност, тъй като не успях да намеря пари за издръжката. Ние, ветераните, всъщност не бяхме поемали ангажимент за финансирането, но с течение на времето се наложи да търсим средства. Всички искахме нещата да се случат по правилния начин, но не се получи. Все пак сме сдружение с идеална цел и зависим за пари от други институции. Имахме обещания на бизнесмени, но на дела нямаше нищо. Приходите от игрищата на „Спартак" пък не са достатъчни. Вярно е, че се подписаха договори за използването на клубния стадион и „Локомотив", но от тях още приходи няма.

Кметът обеща да съдейства за осигуряване на пари, но не може за ден-два да ги намери. Той прави каквото може, дори и днес очаквам отговор от него. Ще се надявам още една седмица на чудо. Ако успеем да осигурим някакви пари за сезона, ще съберем нов отбор, който обаче няма да е окомплектован като този, с който разполагахме. Ако не успеем, напускаме окончателно „Б" група другия петък и предстои да се вземе решение за бъдещето на мъжкия тим. Дали ще подам оставка? Останат ли нещата останат така и ние не сме си свършили работата, предстои заседание на УС и Общо събрание и е логично да се избере ново ръководство."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай