"Славия" оглави А група след бой над "Пирин"

"Славия" оглави А група след бой над "Пирин" | StandartNews.com

Мощната подкрепа на многохилядната публика не помогна на „Пирин" да запише първа победа след завръщането си в „А"-група. Младият тим на „орлетата" загуби тежко от отбора на „Славия" с 0:3 на собствения си стадион „Христо Ботев" в понеделник вечер. С два гола на Жереми Манзоро и един на Ивайло Димитров „белите" си тръгнаха с трите точки от негостоприемния терен в Благоевград и оглавиха временното класиране.

Началото не предвещаваше такъв развой, дори домакините бяха по-активни. но изтърваха шансовете си, за което бяха наказани.

Най-напред Бенгюзов в 23-ата минута стреля в напречната греда, а 6 минути по-късно футболист в зелено излезе сам срещу вратаря Петков, но стреля в аут до дясната греда. Съдията Георги Кабаков пък накъса мача с множество жълти картони още през първото полувреме. Навлече си и гнева на публиката заради някои спорни и обратни отсъждания. В края на първите 45 минути Ивайло Димитров навлезе в наказателното поле на домакините, Емил Виячки го пресрещна и парира удара му. Главният рефер обаче видя нарушение и отсъди най-тежкото наказание. Зад топката застана Джереми Манзоро и реализира за 0:1. Попадението след спорната дузпа изнерви до краен предел публиката. Към терена полетяха няколко бутилки с вода, за щастие не пострада никой.

В началото на втората част "орлетата" направиха пореден голям пропуск. Тони Тасев се озова сам срещу Георги Петков след отличен пас на Мартин Тошев, но стреля слабо и опитният вратар спаси. След това положение пролича липсата на опит на „орлетата". Столичани спокойно разиграваха и контролираха събитията на терена. При една от своите контраатаки „белите" разиграха отлично по лявото крило и след центриране Ивайло Димитров с глава вкара за 0:2. С това интригата в двубоя приключи. В 84-ата минута бе оформен и крайният резултат с втори гол в мача за Жереми Манзоро. Французинът получи пас от Диего Фераресо, преодоля защитник и елегантно пусна топката край вратаря Костов и вкара за 0:3.

В таблицата "Пирин" е на 8-о място с актив от 1 точка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай