Скандалът от "Армията" обиколи света

Скандалът от "Армията" обиколи света | StandartNews.com

Треперихме за живота си, проплакаха от "Ашдод"

Грозните сцени от стадион "Българска армия", които сложиха край на контролата между ЦСКА и "Ашдод", се превърнаха в една от централните новини в цял свят. "Ужасни и грозни сцени!", отсече "Дейли мейл", "Фенове прогониха израелски тим от терена", написа и "Спортс илюстрейтид". Немци, испанци, италианци, румънци, чехи и други също захапаха новината. "На моменти си мислихме за най-лошото. Не се срамувам да кажа, че ме бе страх за живота на мен и съотборниците ми", оплака се един от играчите в интервю за израелска телевизия.

"Още от началото ни започнаха с анти семитски песни. Бяха пияни. Хвърляха постоянно предмети, а после ни погнаха въоръжени с палки", разказваха израелците. Те обявиха, че треньорът Еял Лахман е добре, въпреки че го удариха в лицето с бутилка. "Това е лудост! Водехме с 1:0, когато към терена полетяха димки и гранати. После 4000 души тръгнаха към нас. Имаше въоръжени със счупени бутилки и железни пръти. Цяло чудо е, че нямаше убит от нас", допълни мениджърът Рафи Нидам. Отборът ще продължи подготовката си у нас, въпреки че планираше да си тръгне още в сряда или четвъртък. "Ашодод" обяви, че са имали проблеми и през миналата година. Тогава маскирани пеели антисемитски песни край хотела им.

Пари са на дъното на скандала на стадион "Българска Армия", обяви "Блиц". Футболистите на "Ашдод" са били мотивирани с премии, ако спечелят мача. В лагера на "армейците" чули израелците да викат и да се надъхват преди началото на срещата Те искали да спечелят непременно двубоя, за да грабнат финансовия бонус. Освен това треньорът им Еял Лахман започнал да псува играчите си още от съблекалнята. Това довело и до сериозно изнервяне във футболистите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай