Рикелме се отказа от футболната си кариера

Рикелме се отказа от футболната си кариера | StandartNews.com

Буенос Айрес. Бившият национал на Аржентина Хуан Роман Рикелме сложи край на футболната си кариера. 36 годишният плеймейкър казва "довиждане" на играта дни преди старта на новия сезон в аржентинската Примера.

Последната половин година Рикелме игра за отбора, от който тръгва във футбола - Архентинос Хуниорс и му помогна да се върне в елита на Аржентина.

Огромна част от кариерата му обаче преминава в Бока Хуниорс, като според много от феновете на гранда той е най-влиятелният футболист в клубната история.

След скандал с ръководството на Бока, Рикелме напусна клуба през лятото и отиде да играе във втора дивизия. При изявлението си, че се отказва от футбола той каза: "В Примера дивисион мога да играя само с фланелката на Бока. С нея вече сбъднах всичките си мечти. "

За 20 години кариера Рикелме играе за Архентинос Хуниорс, Бока Хуниорс, Барселона и Виляреал. Има 51 мача и 17 гола за Аржентина. 5 пъти става шампион на Аржентина с Бока, печели 3 пъти Копа Либертадорес и веднъж Междуконтиненталната купа с отбора от Ла Бонбонера.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай