Разграбиха билетите за "Реал"

Промоция "Моци" за останалите места във ВИП-а

Разграбиха билетите за "Реал" | StandartNews.com

Опашка по тъмно се изви пред "Васил Левски"

София. Край! Продадено! Тези думи към 11,30 часа донесоха радост за шефовете на "Лудогорец", но и доста мъка в стотици фенове. Те продължаваха да се редят с надежда, че все пак ще се появят още няколко билета на касите на стадион "Васил Левски" за мача на годината: "Лудогорец" - "Реал" на 1 октомври.

Единичните пропуски за срещата бяха разграбени за няколко часа. Те бяха около 4000 на брой. Преди това шампионите продадоха 35 000 пакета, които осигуряват достъп до трите им домакински мача в Шампионската лига. Естествено най-голям интерес предизвика този в "Реал". Въпреки заплахите на полицията хитреци продължават да правят пари на гърба на "Лудогорец" в сайтовете за покупка и продажба. От вчера обаче заявките "Търси се" вече са повече от предлаганията.

По родна традиция вчера не мина и без скандали пред касите. През секунда или две избухваше кавга. Причината за това бяха хитреци, които се опитваха да се прередят, докато другите са се загледали някъде. Номерът им обаче не мина. Имаше и обвинения към тези, които вземат по-няколко билета. "Оставете и за нас! Ние се редим, а други си стоят на топло", крещяха по техен адрес от опашката. Въпреки дъжда и студа тя се изви пред касите още от 5 часа сутринта. "Чакахме много, но си заслужава. Ще видим Кристиано Роналдо на живо", радваха се ученици. За по-възрастните пък това бе сбъдната мечта. "Реал" гостува в София за последно на 19 септември 1979 година. Тогава през 30 000 души победи "Левски" на "Герена" с 1:0.

Доста българи пък успяха да се сдобият с билети от квотата на "Реал". Мнозина направиха това през интернет. Испанците не подбираха и предпочетоха да се отърват с пропуските за всеки, който желае. Така секторът им ще бъде пълен основно с техни привърженици от Балканите. 293 билета бяха заделени за фенклуба в България, похвали се неговият председател - шеф Петров.

От "Лудогорец" обявиха също, че запалянковците няма смисъл да плащат дебели суми на черноборсаджиите. Все още има останали пропуски за ВИП-а. Цената им е 350 лв., колкото искат и някои тарикати за местата в сектори, които дори нямат козирка. Скъпите пропуски вървят и с промоция - фланелка на Козмин Моци.

Партии пък решиха да спечелят от истерията. АБВ в Стара Загора обяви, че ще награди пет души с билети за "Реал". Те обаче трябва да отговорят на четири въпроса в анкета. Един от тях е: "Кой е любимият спорт на председателя Георги Първанов?". Победителите ще бъдат ясни в понеделник след теглене на жребий.

Затварят центъра за коли

Улици и булеварди в централната част на София ще бъдат затворени за няколко часа заради футболната срещу между "Лудогорец" и "Реал Мадрид" на 1 октомври. Отсечката на ул. "Ген. Гурко" между Националния стадион "Васил Левски" и Спортната палата ще се превърне в паркинг. Отделно местата около самия стадион ще са изчистени от всякакви други паркирани автомобили, за да се покрие поне минимумът от изискванията на УЕФА за подобни срещи. Така ще се осигурят паркоместа за поне 200 автобуса с фенове, както и ВИП места за 150 автомобила, каквото е условието на футболната централа. Буферна зона за паркиране ще бъде осигурена и около НДК за пристигащите с автомобилите си от провинцията привърженици на футбола. Още от 18 часа в неделя до приключване на мача в сряда се забранява влизането, престоят и паркирането на автомобили зад сектор "Г" на стадиона. На 1 октомври от 7 часа сутринта се затварят и част от алеите в Борисовата градина. Останалите ограничения за движението влизат в сила от 12 часа в деня на мача до приключването му. От Столична община пък са осигурили удължено работно време на линиите на градския транспорт до 1 часа на 2 октомври.

БЛИЦ

Цивилни полицаи следят за черен пазар на билети

Не очаквам ексцесии, казва Антон Златанов, зам.-началник на отдел "Охранителна полиция" на СДВР

- Г-н Златанов, едва ли предстоящият мач "Лудогорец"-"Реал" има прецедент в по-новата история на България. Какви по-специални мерки взимате за охраната му?

- Е, не бих казал, че подобно нещо не се е случвало. "Левски"-"Барселона" беше от същия мащаб. Няма да кажа брой на полицаи, ангажирани с охраната, но ще бъдат достатъчни, за да може да обезопасим района около стадиона и в центъра на София.

- Ще има ли командировани служители от страната?

- Не, планираме да се справим само с полицейски служители от столицата. Този мач не носи този риск, както дербитата между "Левски" и ЦСКА с ултрасите. Очакваме на мача публика от типа семейна, хора, които са дошли да се наслаждават на играта, а не да рушат и да се бият помежду си. Акцентът на охраната на този мач е друг - вече сме разположили достатъчно полицаи - и униформени, и цивилни, в централната част и около касите, където се продават билетите. Те дори се преструват на граждани и следят за хора, предлагащи билети "на черно" на спекулативни цени или фалшиви пропуски. За нас е важно да няма дублиране на места, което да създаде напрежение на стадиона.

- Кога започва пропускането на феновете?

- Започва 3 часа преди началото на мача. Зрителите ще бъдат проверявани на два пъти. Веднъж от полицията преди да влязат на стадиона, и веднъж от частната охрана, наета от "Лудогорец".

- Как се справяте с феновете на "Реал", колко са те и как ще бъдат отделени от останалите запалянковци?

- Все още не знаем колко от предоставените 1300 билета на "Реал" са продадени. Говорим и ще имаме среща с фенклуба на "Реал" в България. Те ще бъдат настанени в кошарата между сектор А и Г. Но може да има фенове от Сърбия, Румъния, Гърция.

- Да не дойде проблемът от сръбски фенове на "Реал"?

- Да не дърпаме дявола за опашката, не очакваме проблеми.

- Как ще бъде охраняван отборът на "Реал" и автобусът му?

- Имаме ангажимент към осигуряването на движението от летището до хотела и след това до стадиона. Самата охрана в хотела е поета от частната фирма на "Лудогорец".

Босът на гостите при Плевнелиев

Вицепремиер ще подкрепя нашите от трибуните, чакат Бойко в ложата

Работна закуска при държавния глава Росен Плевнелиев ще имат благодетелят на "Лудогорец" Кирил Домусчиев и президентът на "Реал" Флорентино Перес. Футболните босове ще посетят "Дондуков" 2 в сряда преди обед, научи "Стандарт". Шефът на Белия балет е строителен магнат в родината си и може да бъде привлечен към родни проекти. През миналото лято той спечели втори пореден мандат и общо трети начело на един от най-титулуваните отбори в света. Той успя да сбъдне мечтата на феновете и "Реал" спечели два пъти Шампионската лига под негово ръководство. Последният през май бе за рекорден 10-и път. Все още не е ясно дали Перес ще се срещне и с Бойко Борисов. Лидерът на ГЕРБ никога не е крил, че е заклет привърженик на "Реал". Борисов обаче засега не е потвърдил и присъствието си в ложата за мача на 1 октомври.

Там обаче със сигурност ще бъде едно от най-важните лица в служебния парламент - Екатерина Захариева. Вицепремиерът ще стиска палци за победа на "Лудогорец".

"Реал" пристигат у нас във вторник по обед и ще се настанят в "Хилтън". Испанците са резервирали два етажа, а служителите подписаха клетвени декларации, че няма да ги тормозят за автографи и снимки.

Бейл сгази момиче на път за София

В неприятен инцидент се замеси звездата на "Реал" Гарет Бейл. След вчерашната тренировка на отбора уелсецът прегази младо момиче, което му искаше автограф. Бейл се качи на колата си, а двайсетина фенове го нападнаха за селфита и подписи. Крилото, което по всяка вероятно ще дойде в София за мача с "Лудогорец" от Шампионската лига, разписа няколко и отпраши с мръсна газ. За нещастие руса тийнейджърка не се дръпна от пътя му и предната му гума мина през десния й крак. Момичето заяви, че не е ядосана на идола си и му прощава, въпреки че си тръгна, куцукайки.
Продължават и спекулациите около бъдещето на Кристиано Роналдо. Световните медии изчислиха, че евентуално връщане на португалеца в "Манчестър Юн" ще струва 200 млн. паунда. Първо англичаните ще трябва да платят най-малко 60 млн. трансферна сума. Според запознати още 80 млн. ще отидат за заплата на Роналдо. Около 60 млн. пък излизат бонусите по договора на звездата.

Фенове надъхват "орлите" в мол

Привържениците на "Лудогорец" ще имат възможността да надъхат своите любимци преди мача с "Реал" в неделя. Срещата между играчите и фенове ще се състои в 16,00 ч в магазин за спортни стоки в мол "Парадайс Център" в столицата. Всички желаещи автографи и снимки със звездите на "орлите" ще могат да го направят. За събитието магазинът ще направи и намаление на някои от стоките. Ще бъдат промотирани и специалните уникални шалове на "Лудогорец", произведени от партньорите на УЕФА по случай участието на българския първенец в групите на Шампионската лига.

Само с дъждобрани, чадърите забранени

На стадиона няма да бъдат допускани зрители, които носят със себе си чадъри, парфюми, дезодоранти и всякакъв вид бутилки. Мерките са от съображения за сигурност, обясниха от полицията. Съветват се гражданите да се снабдят с дъждобрани при условие, че метеорологичните условия са с предпоставки за дъжд. Освен това от 8 часа сутринта във вторник в границите на спортната зона няма да се разрешава продажбата на алкохол.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай