Полицията се озъби на "Левски" и ЦСКА

Полицията се озъби на "Левски" и ЦСКА | StandartNews.com

"Сините" размахаха пръст на БФС преди дербито

Полицията е против вечното дерби да напусне стадион "Васил Левски", научи "Стандарт". "Сини" и "червени" повдигнаха въпроса на поредната среща с органите на реда. Тя се състоя в понеделник и на нея бе обсъден редът за мача между двата гранда в събота от 16,00 часа.

"Левски" настояват от следващото първенство дербитата да се върнат на клубните стадиони. За този шампионат вече има точка, залегнала в наредбата. Полицията е обаче е твърдо против, позовавайки се на серията изцепки, завършила през 2011 година с екшъна, когато "армейците" останах без агитка на "Герена". "Не можем да продължаваме така. Губим по 50 000 лв. на дерби. Няма други клубове, които са в нашето положение и не могат да направят нищо", държеше на своето изпълнителният директор на "сините" Константин Баждеков.

"Сините" излязоха и с декларация, с която призоваха БФС за феърплей преди дербито. В "Левски" са категорични, че са ощетени от отсъжданията на страничния съдия Драгомир Милев в гостуването на "Локо" (Пд), завършило 1:1.

В същото време Димитър Макриев и Димитър Димитров - Херо се появиха на "Герена" в понеделник. Нападателят, който си тръгна от "Левски" през лятото, помоли "сините" да поддържа форма с тях. Димитър Димитров пък дойде да обсъди с Георги Иванов - Гонзо впечатленията от играчите, които наблюдава в чужбина. За последно той се подвизава в Холандия.

ЦСКА предлага сделка на ФИФА

ЦСКА пише писмо до ФИФА с предложение за погасяване на дълга към румънеца Пакурар. И Арбитражният съд потвърди, че българите му дължат 264 000 евро. От ЦСКА са предложили парите да бъдат приспаднати от дълга на "Мерсин" за Спас Делев, където също има решение на ФИФА, но турците нехаят. Изпълнителният шеф Александър Тодоров няма притеснение за наказание, но призна, че не е оптимист за още няколко дела в Лозана. "Какво да направим, като тези футболисти са буквално били изритвани от ЦСКА без обяснение при подписани договори", обясни той пред "Стандарт".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай