Първенството минава по "Нова"

Първенството минава по "Нова" | StandartNews.com

TV7 загуби "А" група. Медията не успя да плати дължимите пари за телевизионни права. "Футбол Про Медия" прекрати едностранно договора. Феновете обаче няма да са ощетени. Първенството минава по "Нова ТВ", "Диема" и "Нова спорт", мачовете ще се излъчват директно и в сайта "Гонг.бг".

Стартът е в събота с дербито в Разград между "Лудогорец" и ЦСКА. То ще бъде давано пряко по "Диема". Това стана, след като "Нова Броудкастинг Груп" придоби правата на "А" група, турнира за купата на България и срещата за Суперкупата. Договорът с компанията е до 2016 година. Още преди два дни стана ясно, че нейната оферта е най-добра. "За мен е чест и съм щастлив, че ще излъчваме мачовете от първенството и купата на България. Вярваме, че това ще допринесе за развитието на футбола като цяло", обяви изпълнителният директор на "Нова БГ" Дидие Щосел.

БФС пък благодари на "Футбол Про Медия", която спаси положението и плати на клубовете 40% от парите, които трябваше да получат по досегашният договор. ТV7 пробва отчаян ход, за да задържи правата, но не успя. Телевизията се пазари да прехвърли излъчването на мачове по bTV и "Булсатком". Офертата обаче бе отхвърлена. Както е известно "Футбол Про Медия" вече направи един жест към телевизията като позволи да излъчи първите четири кръга.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай