Михайлов: Берти Фогтс има да ни връща, но ние искаме да го бием пак

Михайлов: Берти Фогтс има да ни връща, но ние искаме да го бием пак | StandartNews.com

София. Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов заяви, че Берти Фогтс, който в момента води Азербайджан, има да си връща на България, но "ние също искаме да му покажем, че всеки път го бием".

Михайлов говори по време на пресконференцията, на която Еврофутбол бе представен като новия спонсор на Българския футболен съюз. Михайлов и представители на компанията подписаха официално двугодишен договор, а всички клаузи са конфиденциални.

"Винаги началото е важно. Ще бъде много тежко, а Азербайджан са сериозен отбор. Немско треньорско ръководство. Берти Фогтс има да ни връща, но ние също искаме да му покажем, че всеки път го бием. Надявам се да тръгнем добре. Не съм спокоен, но се надявам момчетата да са здрави и да имаме късмет. Познавам стадиона им той е с капацитет около 10-12 хиляди души с доста фанатизирана публика са. Теренът е хубав и всичко зависи от момчетата. Здраве и късмет, защото без това няма как да стане. Искам да си вкарваме положенията и да побеждаваме, за да можем да се класираме. Иначе стилът им на игра е хубав и се харесва на всички", каза Михайлов относно предстоящата първа евроквалификация на 9 септември.

Михайлов коментира и изказването на селекционера Любослав Пенев относно чужденците в българското първенство: "Всички национални треньори в Европа са недоволни от чужденците, които имат в първенствата си. Аз ще настоявам догодина да има поне шест българи на терена през цялото време. Както са и нормативите на ФИФА - шест-пет. Иначе в Европейския съюз могат да играят и 11 румънци, но аз ще настоявам догодина за минимум шестима българи на терена".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай