"Лудогорец" поиска 3:0

"Лудогорец" поиска 3:0 | StandartNews.com

Готови сме за Шампионската лига, отсече треньорът Дерменджиев

"Лодогорец" има сили да победи "Стяуа" с 3:0! Сигнал за бой даде капитанът Светослав Дяков, който не изключи и по-убедителен резултат в битката за групите на Шампионската лига. Мачът, който може да донесе на "орлите" над 8 милиона евро, е тази вечер от 21,45 ч на националния стадион. Комшиите имат преднина от един чист гол. На стадиона се очакват 25 000 зрители, близо 15 000 билета бяха изкупени само до вчера.
Националът на България заяви, че със съотборниците му са готови да леят кръв и 120 минути на терена, но да се класират. Дяков не скри, че в "Лудогорец" са тренирали и дузпи.
Готовност за бой изрази и треньорът на българите Георги Дерменджиев. Единственият му проблем е новото попълнение Браян Ангуло, който не е готов за игра. Витиня е контузен, но за отсъствието му се знае отдавна. "Има определено напрежение, но то е такова, че футболистите да могат да се докажат. Тук става въпрос за нещо различно, изникна мнението, че отборът едва ли не е класиран вече за Шампионската лига. Но момчетата имат рутината да го изиграят този мач, както трябва", каза спецът, "Стяуа" има добри футболисти, но няма да има персонална опека за никого. При този резултат в момента сме губещи и затова трябва да играем атакуващо, за да наваксаме изоставането и в същото време не трябва да допускаме попадение. Не че и в Румъния нямахме шансове, но сега е задължително да отбележим. Нека не коментираме състава, утре ще видите какъв ще бъде той", каза Дерменджиев.
Румънски журналист го провокира с въпрос за подкрепата, която ще получи "Стяуа" от фенове на ЦСКА. "Ние сме българи, успяхме да обединим нацията с мачовете в Лига Европа, но всеки има право да избира кого да подкрепя", отговори треньорът на шампионите ни, "Ние не можем да им се сърдим".
На брифинга се видя и друго - УЕФА превърна националния стадион в своя база. Служители на централата обикаляха безспирно "Васил Левски", за да проверят лично всеки детайл, какъвто е редът в Шампионската лига. Те обърнаха внимание най-вече на телевизионните камери - 18 на брой, с които ще бъде излъчван мачът. Хората на Мишел Платини не откриха видими нередности, но бяха втрещени от двама работници в сектор "А". Нашенците се появиха по къси гащи и голи до кръста, за да опъват кабели.

Румънците делят по Е 250 000

при успех над "Лудогорец" обявиха медиите в северната ни съседка. Намиращият се в затвора Джиджи Бекали е обявил, че футболистите ще вземат 30% от сумата, която ще влезе в клубната каса за класирането в груповата фаза на Шампионската лига. Вестник "ГСП" съобщи, че Лукаш Жукам, например, ще играе за годишната си заплата. За Ади Попа пък това е невероятен джакпот, след като се разписва на 120 000 евро годишно. Премията накара и Танасе да млъкне и да спре да се моли за трансфер. Комшиите обявиха, че в сравнение с играчите на "Стяуа" тези на "Лудогорец" ритат за "жълти стотинки" - 80 000 евро на човек при влизане в лигата на богатите.

Бойко към шампионите: Успех, обичам ви

"Лудогорец" ми е много любим и много си ги обичам, обяви лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов при откриване на спортна зала в Сливница. "Пожелавам на момчетата успех на момчетата срещу "Стяуа"", каза още Борисов. След това журналистите го атакуваха с въпроси за "Левски" и ЦСКА. "Не знам дали ЦСКА ще бъдат наказани от УЕФА, не ме интересува", отсече генералът. Той посъветва "сините" да вземат на момента Стойчо Стоев за треньор, за да ги измъкне от кризата. "Надявам се, че феновете няма да направят това, което сториха с Ивайло Петев. Но ако не искат Стоев, аз ще си го взема във "Витоша" (Бистрица)", каза още лидерът на ПП ГЕРБ в интервю за "Лайвспорт".

Комшиите слъгаха с агитката си

Страховити 10 000 фенове, с които се тупаха в гърдите шефовете на "Стяуа", се оказаха пълна измислица. Едва 1200 румънци ще бият път до София, за да подкрепят. Останалите 1000 билета бяха пратени на стадион "Българска армия", за да бъдат продадени на привърженици на ЦСКА. Родните "армейци" дори ще влизат със специални фланелки на стадиона. "Надявам се да подкрепят мирно "Стяуа", за да може всичко да мине нормално. Апелираме да спазват нормите. С ЦСКА имаме нормални отношения. "Лудогорец" не мрази никого. Няма да играем в Румъния, ако влезем в лигата. Нямаме индикации, че УЕФА ще ни забрани да играем в София", каза Ангел Петричев. За всеки случай клубът нае 50 частни охранители да бдят около агитката на "Стяуа".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай