"Левски" отнесе 1 мач без публика и над 20 хиляди лева глоба

"Левски" отнесе 1 мач без публика и над 20 хиляди лева глоба | StandartNews.com

София. "Левски" ще играе следващото си домакинство без публика. Това реши Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз на своето заседание. Това означава, че "сините" ще приемат Берое пред празни трибуни.

"Левски" е санкциониран и с още пари заради провинения на своите фенове. Така сумата надвишава 20 хиляди лева от мача с ЦСКА.

„Причината за наказанието на "Левски" не е ударът със снежна топка по Стойчо Младенов, а нараняването на двама униформени полицаи, което е станало факт при нахлуването на запалянковците в края на мача. В комисията не е постъпило медицинско от страна на Стойчо Младенов, който няма нараняване. Двама полицаи са пострадали, единият в бедрото, а другият е ударен в главата. Затова "Левски" е лишен от домакинство за един мач. Ние смятаме, че е по-подходящо тимът да играе без публика на своя стадион. Затова заменяме наказанието. Понеже на "Левски" не му се случва за първи път, има допълнителна глоба от 15 хиляди лева. Наказан е и Тодор Янчев от ЦСКА заради изританата топка към скамейката на Левски. Той няма да изпълнява задълженията си за 1 мач и е глобен с 500 лева", заяви говорителят на ДК Юрий Кучев, цитиран от Гонг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай