"Левски" и ЦСКА в общ фронт за наем

"Левски" и ЦСКА в общ фронт за наем | StandartNews.com

Сватбата свири второ вечно дерби за годината

"Левски" и ЦСКА ще опитат съвместна битка за сваляне наема на националния стадион, научи "Стандарт".

Постоянните смени на министри обаче бавят топката. Съперниците вече писнаха, че всяко вечно дерби им излиза солено, а и за "Васил Левски" се предплаща до стотинката. "Червени" и "сини" вече обявиха, че обмислят дали да не преместят от следващия сезон сблъсък номер 1 на България на клубните стадиони. По-вероятно е да останат на националния, но при облекчени условия. Както съобщихме, полицията и без това не иска да чуе за нови екшъни на "Герена" или "Армията".

БФС обяви името на съдията на дербито в събота. Честта се падна на Ивайло Стоянов от Петрич, който прави силна година. Сватбата, както стана известен реферът заради участието в популярно тв предаване, свири за втори път "Левски" - ЦСКА. Дебютът му беше през пролетта. Тогава "червените" победиха 3:1 и заформиха четвърти успех за първенството от четири възможни. За "армейците" се разписаха Омар Косоко, Иван Стоянов и Иван Маркович, а за "сините" младият Радослав Цонев. Любопитно е, че нито един от голмайсторите няма да играе за ЦСКА утре. Косоко избяга в "Литекс", а другите двама са контузени. Цонев вероятно ще остане резерва в "Левски". На неговото място при титулярите се завръща капитанът Владо Гаджев, който пропусна гостуването на "Локомотив" в Пловдив заради картони.

Ще ги изядем, кани се Аниете

Буквално трябва да изядем ЦСКА, обяви нападателят на "Левски" Антонио Аниете пред "Канал 3". "Знам много добре какво означава това дерби за феновете и на двата отбора. Наясно съм, че предварителните сметки почти никога не излизат. Не познавам човек, който да иска повече от мен да вкара", добави той. "Имаме сили да се преборим за титлата още този сезон. Загубата на точки в последните два мача ни отдалечава от ЦСКА, но се надявам в събота да счупим каръка", каза още испанецът.

Маркиньос: Водим 5 т. до плейофите

ЦСКА трябва да водим с минимум 4-5 точки след редовния сезон, за да сме фаворит за титлата, обяви Маркиньос. "В началото на шампионата не вярваха в нас, но вече е ясно, че имаме сили за златото. Добър колектив сме. Има добри футболисти - Тони Силва, Платини, Буш, Фелипе, така че като цяло сме добър отбор", обясни бразилецът пред "Гонг". За дербито той сподели: "Играем добре и имаме леко предимство пред "Левски". Ако преди началото на сезона някой беше казал, че ще имаме толкова сериозна преднина, нямаше да повярвам. Не очаквах, защото се събрахме в последния момент".

Сектор "Б" размаха пръст

на рефера Ивайло Стоянов преди дербито. "Дано бъде честен и справедлив на терена в най-големия мач в България. Не можем да скрием своето притеснение от назначението му", се казва в декларацията. Притеснението на "сините" идва от изявление на Стойчо Младенов, че Сватбата е любимият му съдия и му стискал ръката след всеки мач. "Ивайло Стоянов да не се увлича в приятелството си с треньора на онзи отбор, защото днес прякорът му е Сватбата, но от събота може да стане и Булката", предупреждават привържениците на "Левски".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай