Херо решава след 15 дни за "Левски"

Херо решава след 15 дни за "Левски" | StandartNews.com

Фенове и Вуцов налитат на Гонзо под тепетата

След 10 или 15 дни стане ясно дали Димитър Димитров ще води "Левски" или не. Това обяви спортният директор на "сините" Георги Иванов след победата 3:0 над "Ботев".

Успехът даде спокойствие на столичани преди поредната важна битка за мястото в първата шестица - у дома срещу "Литекс". "Канарчетата" пък се закотвиха за сега във втората шестица. И трите попадения паднаха след почивката, след като двата отбора останаха с по 10 души. Първо бе изгонен Божидар Васев от домакините в края на първото полувреме, а след почивката и крилото на "Левски" Луис Педро.

Георги Иванов не скри усмивката си след третото попадение и прикани агитката на "Ботев" с жест да си тръгва от стадиона. Феновете на пловдивчани побесняха и искаха да се саморазправят с него след мача. Полицията обаче успя да ги удържи. Напрежение имаше още между Гонзо и Велислав Вуцов.

Двамата се засипаха със закани при изгонването на Луис Педро. Срещата бе белязана и от друг интересен момент, в който отново главна роля изигра Георги Иванов. Той спря Йордан Христов от "Ботев" като небрежно нахлу на терена и му подложи крак. "Искаха война и си я получиха. Трябваше да решим срещата по-рано. Не знам защо изгониха Педро, след като нямаше съприкосновение с вратаря им", отсече Гонзо. "С Херо обсъждаме много неща. Ще имаме още един разговор след 10-15 дни. В живота и футбола няма твърди неща", каза той по повод Димитър Димитров, който бе на трибуните. "Няма какво да коментирам. Изчерпих се", лаконичен бе Херо.

Минев: Ще се борим докрай

Ще бъде борба до последно, една загуба и си аут от шестицата, биеш и си в тройката, обяви капитанът на "Левски" Веселин Минев. Той поздрави съотборниците си за представянето им срещу "Ботев". "Заслужихме си победата. Играем по-добре", допълни той.

"Спокойствие трудно може да има в "Левски". Сега сме длъжни да вземем и следващата среща", заяви Валери Домовчийски. "Странно бе да играя тук за друг отбор. Разбирам и отношението на феновете на "Ботев". Нито видях, нито докоснах вратаря им. Сега ще трябва да внимавам повече", каза пък Луис Педро. "Много важни 3 точки за нас. Можеше да вземем и по-изразителна победа", обяви авторът на първото попадение Роман Прохазка.

Няма да правим трагедии

от един мач, отсече изпълнителният директор на "Ботев" Тервел Златев. "Следващата среща е много важна за нас", каза още той и отрече, че пловдивчани имат интерес към футболисти на "Левски". "Не сме водили преговори с тях и за наши", каза още Златев.

Важно е да вкараш първи

в такива мачове, отсече защитникът на "Ботев" Йордан Христов. "Можехме да обърнем мача, но нещата свършиха след второто попадение за "Левски". Имаше доста напрежение преди този мач. Ние се борим за място в първата шестица, "Левски" излезе с гърди напред, но не само те са пред нас", продължи Христов. Той отрече да е водил преговори със столичните грандове за трансфер. "Имам договор до 2016 години. Цяла година слушаме кой ме искал, но като дойде зимата - ще видим. Това са спекулации", завърши той.

Лаф на деня

Когато има такъв резултат, естествено, най-виновен е треньорът. Истината е, че загубихме по нелеп начин. Нелогично. Без голова ситуация ни поведоха. След това смените, които направихме, явно не бяха това, което трябваше да направим. Правилата също се бяха забравили някъде. В трета, четвърта или пета минута имаше дузпа. Нашите картони се виждат, тези за тях - не. Нямаше и фаул преди да падне първия им гол.

Велислав Вуцов
(Коментар за загубата от "Левски")

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай