Гонзо сменя Кокала

Емил Велев натирен заради слабите резултати

Гонзо сменя Кокала | StandartNews.com

София/Пловдив. След 15 години Георги Иванов отново ще стане част от родния "Локомотив" (Пд). Гонзо се връща у дома като треньор в 12,30 часа в сряда. Тогава се очаква собственикът на клуба Веселин Марешкида обяви официално рокадата.

Във вторник бизнесменът привика Емил Велев на среща в София и му обяви, че се разделят. За това се говореше още при стъпването на аптекарския бос в Пловдив, но стана факт. От кръг на кръг феновете чакаха кога Велев ще си тръгне. Обстановката се нажежи до червено след загубата от "Ботев" (Вр) с 0:1. Тогава Марешки реши да прекара играчите през детектор на лъжата. Велев пък получи доверие за още два мача. В тях "черно-белите" записаха загуба 2:5 от "Лудогорец" у дома и направиха поредно равенство - 1:1 с "Етър". Това прати пловдивчани в зоната за изпадащите. И Веселин Марешки реши да действа, за да спре свободното падане на тима. Босът не спря да търси нов треньор сред кадрите от "Лаута" и го намери бързо - Георги Иванов. Гонзо в момента е в почивка, след като се раздели шумно с "Левски" в края на миналото първенство.

"Какво да правя. Цял ден кафета ли да пия? Или да чатя във Фейсбук? Имам нужда да работя", обявил Иванов при приятели.

По ирония на съдбата през 2009 г. Георги Иванов стана изпълнителен директор на "Левски", а Кокала бе освободен като треньор.

Играчите на "Локо" научиха за рокадата от помощниците на Велев, които проведоха тренировката във вторник. На заниманието се изсипаха и куп запалянковци, които тръпнеха за новини около любимия си отбор. Футболистите пък си взеха сбогом с помощниците на Емил Велев. Гонзо ще доведе свои. Очаква се сред тях да бъде Ивайло Петров-Пифа, който досега бе скаут на "Герена". Днес Гонзо ще се хвърли и в първата си битка. "Черно-белите" излизат следобед в контрола срещу "Черноморец". Иванов обаче е отказал мача с "Локо" (Сф), който бе планиран за уикенда.

Сред първите честитили на Гонзо беше босът на "Левски" Тодор Батков. "Добро назначение", коментира и новият силен човек в ЦСКА Георги Илиев-Майкъла.

Стартира ударно с "Левски" и "канарите"

Програма като от филм на ужасите чака Георги Иванов-Гонзо в първите му три мача начело на "Локо". Дебютът му е срещу "Славия", където ще мери сили с наборите Мартин Кушев и Йордан Петков. След това идва тежко и емоционално завръщане на "Герена" срещу "Левски". Третото препятствие е най-голямото за всеки треньор на "Локо" (Пд) - дербито с "Ботев", което от три години се чака като манна небесна от феновете под тепетата.

Велев: Очаквах го

Очаквах, че ще се стигне дотук, обяви бившият треньор на "черно-белите" Емил Велев. "От самото начало нямахме никакви взаимоотношения с Марешки. Искам да уточня, че не сме се разделили по взаимно съгласие, а бях освободен. Уточнихме се за подробностите по раздялата", продължи Кокала. "Не сме добре с точките, но записахме равенства с отбори като ЦСКА, "Литекс", "Черноморец", "Локо" (Сф). Нещата се промениха коренно, след като си тръгна Коко Динев. Не ме интересува кой ще бъде след мен. От "Локо" (ПД) оставам с много добри спомени. Най-вече заради феновете, които ме приеха много добре", завърши Велев.

Марешки: Имам още 4 варианта

Не съм казвал кой ще бъде треньор, ще научите утре в 12,30 часа, обяви Веселин Марешки. "Може треньор да стане Ясен Петров, Никола Спасов или Атанас Атанасов. Имам и пети вариант, който не искам да разкрия. По принцип тези неща ги решавам импулсивно", продължи биснесменът. "С Емил Велев се бяхме разбрали, че ще се разделим при слаби резултати", лаконичен бе аптекарският бос по повод причината за уволнението на Кокала.

"Тестът с детектора на лъжата мина перфектно. Ще вземем мерки. С едни играчи ще се разделим, с други ще бъдем принудени да го направим, а някои ще трябва да бъдат по-лоялни към клуба. Важното е да няма и грам съмнение за черно тото. Но засега оставаме в този състав. Целта на тестовете не е да злепоставим някой, а да се уверим доколко хората са лоялни към клуба", каза още Марешки за "Стандарт".

Той разкри също, че е решил и въпроса с имотите, които "Локомотив" е взел под аренда от общината. "Имаше натрупан наем за няколко месеца, но го изчистихме. Не знам колко са въпросните магазини, нито къде са. Това е дребна работа за мен", отсече Марешки.

Той обяви, че нови имена в "Локомотив" ще има през зимата. "Първо нека да дойде новият треньор, а после той ще решава кой ще вземе", завърши бизнесменът.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай