Гаф отказа 3000 от националния тим

Гаф отказа 3000 от националния тим | StandartNews.com

Не съм мистър Сенко, обяви Боби за новата база

България зарадва изстрадалия роден фен с 2:2 срещу Италия в евроквалификация, но след мача поне 3000 души отписаха националния. Причината бе гаф с градския транспорт. След срещата стана ясно, че такъв няма. Явно никой не бе поискал от Столична община автобусите, тролейбусите и метрото да направят извънредни курсове, за да могат феновете да се приберат. По принцип това е редовна процедура при такъв късен мач. На спирките на "Орлов мост" и "Гурко" стотици фенове чакаха напразно нещо, с което да се доберат до домовете си, видя репортер на "Стандарт".

Стигна се дотам, че хората забравиха емоциите от двубоя с "адзурите" и се заканиха повече да не идват на мач на националите. Няколко патрулки бяха нападнати с въпроси защо липсва транспорт. "Май този път Боби Михайлов и сие ни оставиха на произвола на съдбата. Гадно и срамно е - все пак играем с Италия в 21,45 часа и в БФС знаеха, че доста публика ще дойде", ядосваха се запалянковците. В крайна сметка се наложи те да се бъркат допълнително в джоба и да си хващат таксита. Някои дори завъртяха нови познанства, след като се кооперираха при един бакшиш. Имаше и ентусиасти, които биха път пеша. Боби Михайлов похвали феновете, явно не знаещ за техните неволи и псувни.

"Публиката беше невероятна. Никакви проблеми, дори в това лошо време и късния час. Момчетата си вярваха. В началото бяха изплашени. Точката дава самочувствие на тях и треньора. Хареса ми начинът на игра, все пак срещу нас бе Италия. Не съм мистър Сенко, за да кажа кога ще бъде построена базата. И УЕФА помага. Националният стадион си е държавен. Ние плащаме наем, за да играем тук", коментира шефът на БФС.

Лече: Гоним дивото

Отговорникът за националните отбори към БФС Йордан Лечков обяви целта пред тима - класиране за бараж. "Загубихме много ценни точки в началото на цикъла и естествено картите се поразбъркаха сега. Но вече имаме ново лице. Пожелавам на Ивайло Петев още по-хубави резултати и да гони дивото. Дано успее да ни изведе до третото място и бараж", сподели Лече в ефира на "TV7". Първият вицепрезидент на БФС добави още: "Стабилизирахме бюджета на централата, не се е чувало да имаме проблеми със запълването му. Не сме закъсали, а до края на годината ще имаме и една от най-хубавите бази в Европа".

Мократа мечта на мъжете

на Апенините Вера Спадини се разболя в София. Красивата и надарена репортерка кашляше и подсмърчаше на националния стадион по време на мача. Тя беше навлякла пуловер и дебело яке, с което прелестите и останаха скрити. Макар и в лошо настроение, Спадини стисна зъби и изпълни качествено професионалните си задължения към една от най-гледаните телевизии в Италия.

Фенове запалиха пожар

в Сектор "Г" на "Васил Левски". Ултрасите решиха да съберат хартии и да ги запалят, за да се стоплят в студеното време. Дори дъжда не успя да загаси лумналия огън. Наложи се дежурните пожарникари да реагират, за да не се стигне до разрастване на умишлено запаления пожар.

Бомби могат да ни лишат

от домакинство в следващата евроквалификация в София. На два пъти самоделни взривни устройства избухнаха мощно. Точно в този момент делегатът на УЕФА си записа нещо. Ако пратеникът на евроцентралата докладва взривовете най-малкото, с което можем да се отървем е солена глоба.

БЪЛГАРИЯ - Италия 2:2

стадион "Васил Левски", 10 000 зрители

България: 13. Михайлов, 5. Бодуров, 6. Й. Минев, 11. Манолев, 23. Ал. Александров, 7. М. Александров, 10. Попов (88 - 16. Василев), 17. Миланов (85 - 8. Славчев), 18. Гаджев, 21. Дяков (к), 19. Мицански (73 - 9. Божинов)
Треньор: Ивайло Петев

Италия: 12. Сиригу, 3. Киелини (к), 4. Дамиан,
5. Антонели (77 - 22. Габиадини), 15. Бардзали, 19. Бонучи, 6. Кандрева, 10. Верати, 21. Бертолачи (72 - 8. Сориано) 7. Дзадза (58 - 17. Едер)
Треньор: Антонио Конте

Голмайстори: Попов 11, Мицански 17; Минев 4-авт, Едер 84

Жълти картони: Дяков; Дамиан, Имобиле, Сориано
Съдия: Дамир Скомина (Слвн)

Хърватия - Норвегия 5:1
Брозович 30, Перишич 53, Олич 65, Шилденфелд 87, Пранжич 90; Тетей 80; ч.к. Чорлука (Х) 74

Азербайджан - Малта 2:0
Хусейнов 4, Назаров 90

Класиране
1. Хърватия 5 4 1 0 15:2 13
2. Италия 5 3 2 0 8:4 11
3. Норвегия 5 3 0 2 7:8 9
4. България 5 1 2 2 6:7 5
5. Азербайджан 5 1 0 4 4:11 3
6. Малта 5 0 1 4 1:9 1

Следващи мачове
На 12 юни от 21,45 часа: Хърватия - Италия, Малта - БЪЛГАРИЯ, Норвегия - Азербайджан

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай