Fibank спонсорира 16 деца за "Ювентус джуниър камп"

Fibank спонсорира 16 деца за "Ювентус джуниър камп" | StandartNews.com

Очакваният с голям интерес сред младите футболисти "Ювентус джуниър камп" ще старнира на 5 септември. Началото на първия в България лицензиран тренировъчен лагер на най-известния и успешен италиански футболен клуб - "Ювентус" ще бъде дадено в 11,30 часа на терен 2 на комплекс „Царско село". За церемонията се очаква присъствие от представители на Столична община, Министерство на младежта и спорта, патрона на лагера Александър Александров и много други любими футболни и спортни звезди. Съорганизаторите на Juventus Junior Camp от "Фенклуб Ювентус-България" и „Детска Футболна Академия – Комета" пък обещават столичния комплекс да „бие с черно-бяло сърце" чак до закриването на 9 септември следобед.
Водещата българска банка Fibank също се включи в уникалното събитие, като плати пълните разходи за участие в кампа на 16 младежи. На 5 септември всички деца от лагера ще получат спорни подаръци от Fibank.

Специално за кампа този уикенд в България пристигат трима треньори от Торино - Анджело Санапо, Николо Сарти и Рожина Миха, които ще бъдат подпомагани от местен екип специалисти от някои от най-перспективните школи в България. Тримата италианци имат огромен опит с работа с деца в рамките на лагери и академии в цял свят – от Аржентина, Колумбия и Чили, през страните от Централна и Източна Европа до Азербайджан и Австралия.

Италианският екип и българските им помощници ще проведат първата си тренировка в понеделник сутринта, а след официалното откриване ще са на разположение на представителите на българските медии в рамките на импровизирана пресконференция, за да отговорят на въпросите им за последните тенденции в детските и юношеските тренировки, за възхода на италианския клубен и национален футбол, както и за очакванията им от "Juventus Junior Camp" в София. Всички деца ще получат много подаръци и специално внимание, а най-добрите ще имат възможността да продължат тренировките на базата на италианския гранд в Торино.

„Изключително щастливи сме, че в разгара на лятото успяхме да привлечем вниманието на стотици фенове на футбола и на Юве, и нямам съмнение, че всички ние ще научим много от огромния опит на партньорите ни от Торино", сподели от името на организаторите председателят на българския фенклуб на "Ювентус" Благой Симеонов в навечерието на старта на лагера.

Програма за първия ден на Juventus Junior Camp в София:

08:00 – 09:30 часа: Регистрация на участниците, получаване на екипировка и регистрация
09:30 – 11:30 часа: Опознавателна тренировка (открита за медиите, терен 2)
11:30 – 12:00 часа: Официално откриване (терен 2)
12:00 – 12:30 часа: Коктейл и възможност за интервюта (зона край басейна)
12:30 – 15:30 часа: Обяд, почивка и видео-сесия за участниците в Juventus Junior Camp
15:30 – 17:30 часа: Втора тренировка за деня

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай