Фенове на ЦСКА не искат спасение от Волен

Още търсят нападателя над фоторепортера на „Стандарт” Антон Чалъков

Фенове на ЦСКА не искат спасение от Волен | StandartNews.com

София. Феновете на ЦСКА от фракцията "Офанзива" обявиха, че не желаят Волен Сидеров и партия Атака да спасяват тежкото положение с червения тим. „Не желаем ЦСКА да бъде заложник на политически и бизнес интереси", пише в официално писмо на запалянковците от фракцията.

„Именно заради такива схеми се стигна до това състояние на любимия ни клуб. През годините се превърна в практика партиите да търсят политически дивиденти, убеждавайки приближени до тях бизнесмени да закупят един или друг футболен отбор", се казва още в позицията на червените фенове във връзка с желанието на лидера на Атака да помогне на ЦСКА.

„Някои от най-богатите българи бяха собственици на ЦСКА, но това не донесе нищо добро – дори напротив . Всички те дойдоха в клуба, водени от политически и бизнес интереси и за тях ЦСКА бе само допълнително финансово бреме, а не кауза", обясняват от „Офанзива" и продължават с това, че цесекарите протестират три години, но гласът им не се чува в „морето от апатия".

Междувременно стана ясно, че МВР продължава да издирва нападателя над фоторепортера на вестник „Стандарт" Антон Чалъков. Вчера нашият колега бе нападнат от протестиращ фен на ЦСКА, в следствие на което бе закаран със счупен нос в „Пирогов".

Осем души остават в ареста заради ексцесиите на протеста. Седем от тях са непълнолетни и се е наложило да извикат родителите им в полицията.

„Стандарт нюз" припомня, че тази неделя привържениците на ЦСКА излязоха на втори протест в подкрепа на любимия си отбор. Този път привържениците не стигнаха до сградата на БФС, но направиха протестно шествие, което не мина без инциденти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай