Африканец спасява "Ботев", Иршак и Стаховяк в дубъла

Африканец спасява "Ботев", Иршак и Стаховяк в дубъла | StandartNews.com

Африканецът Фереборе Доре може да е решението на финансовите терзания на "Ботев". "Стандарт" научи, че шефовете на пловдивчани следят изкъсо изявите на конгоанеца на Купата на Африканските нации. Той е титуляр за родината си и с играта си със сигурност е хванал окото на доста мениджъри. Халфът е собственост на "канарчетата" и през май трябва да се завърне в Коматево от "Клуж", където е под наем. Румънският отбор трудно ще задържи играча, защото цената му е скочила до около 1 милион евро, пресмятат в "Ботев".

Докато продажбата на Доре се случи обаче, "жълто-черните" трябва да намерят начин да вържат изтънелия си бюджет. Належащо на първо време е клубът да се договори с Томаш Иршак и Адам Стаховяк. Чехът и полякът категорично отказват да подпишат анекси към договорите си, с които да си намалят заплатите. Сега Иршак е с 9000 евро, а Стаховяк с 5000 евро месечни възнаграждения. Вчера двамата тренираха с първия състав, а днес се очаква да се срещнат с босовете и да се реши съдбата им.

По всичко обаче личи, че те ще тежат като воденични камъни в "Ботев" и ще играят в дубъла и ще тренират индивидуалното, докато договорите им изтекат през лятото.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай