"Локо": Половината терени са бомбок

 "Локо": Половината терени са бомбок | StandartNews.com

От 12 отбора в "А" група на 6 терените са добри, останалите са бомбок (б.р. - използва се в пловдивския жаргон и означава разрушено, голям боклук, голяма кал, бъркотия, лудница), обяви пом.-треньорът на "Локомотив" (Пд) Петър Пашев на брифинг преди дербито с "Ботев" в неделя. Специалистът бе нападнат с въпроси за състоянието на игрището на "Лаута".

"Черно-белите" обявиха, че няма да стъпят на него до мача и затова тренират в зала или помощното. "Със сигурност лошото време ще е пречка за добър и комбинативен футбол. Предполагам, че теренът няма да е добър именно заради непрекъснатите валежи. Аз и преди съм казвал: Не вярвам да има футболист в България, който да иска да играе при такива тежки условия. Нашите футболисти също искат да ритат на хубави терени, тези на Локо (Сф) - също", обясни Пашев.

Двубоят със сигурност пропуска оперираният Игнат Дишлиев, а Ванчо Траянов е под въпрос до последно. "За пловдивското дерби каквото и да се каже е малко. Подхождаме с нужното уважение към "Ботев". Пожелавам на футболистите и от двата отбора да са здрави и да зарадват хората, които ще ги гледат от трибуните или пред телевизионните екрани", добави Пашев.

Треньорът на "Ботев" Петър Пенчев пък обяви, че не го устройва нищо друго освен победа. "Със Спас Делев има доста острота в играта на "Локомотив". Имат и слабости, но мисля, че и двата отбора са в добро състояние и ще стане добър мач", смята Пенчев. Не ме притеснява, че времето ще е лошо. Ние трябва максимално бързо да се приспособяваме към условията. Има желание за реванш след загубата за купата", каза още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай