Петя Проданова се срещна с търговци на фермерския пазар в кв. „Чайка"

Петя Проданова се срещна с търговци на фермерския пазар в кв. „Чайка" | StandartNews.com

Кандидатът на ПП ГЕРБ за кмет на варненския район „Приморски" Петя Проданова и кандидати за общински съветници се срещнаха с производители и граждани на фермерския пазар в кв. „Чайка". Там се предлагат плодове, зеленчуци, домашно изпечен хляб, сладкиши, мед и млечни продукти.

По време на срещата, на която присъстваха кандидатите за общински съветници Тодор Балабанов, Мартин Байчев, Калин Калевски, Антоанета Цветкова и Борислав Нанков, бяха коментирани видимите резултати, постигнати в 19 – ти и 20 – ти микрорайон на кв. „Чайка". Петя Проданова визира рехабилитацията на бул."Княз Борис Първи", цялостното обновяване на хидроизолацията, реновираните пешеходните подлези, които свързват кв. „Чайка" с Морската градина.

Тя припомни, че в експлоатация бе въведен и тласкател „Акациите". „Бяха извършени ремонти на тротоарни настилки, прилежащи до Втора математическа гимназия "Д-р Петър Берон" и по ул. „Никола Вапцаров". Възстановено е уличното осветление до бл. 28 и ЦДГ „Калина Малина". Обследвани и почистени са отводнителните канали и дерета. Открит бе нов филиал „Бисерче" към ОДЗ № 4 „Чайка" , чийто капацитет е150 места", каза Проданова. И добави, че предстои да бъде финализиран първият етап от изпълнението на програмата за обновяване на детските площадки. „Този процес ще продължи и догодина", посочи кандидатът на ПП ГЕРБ за районен кмет.

Жителите на кв. „Чайка" и посетителите на Фермерския пазар не спестиха въпроси и предложения, както към Петя Проданова, така и към кандидатите за общински съветници от листата на ПП ГЕРБ. Хората отправиха питания, свързани с благоустрояването и озеленяването на квартала, организацията на транспорта и такива, касаещи подобряването на безопасността на движение в района. Те проявиха интерес и за това какво е планирано за бъдещото развитие на „Приморски".
Петя Проданова ги информира, че предстои разширяване и реновиране на две големи зелени зони в района. „Ще бъде ремонтирана и разширена базата на ЦДГ № 30 „Мечо Пух". Предстои реконструкция и модернизация на сградата на НЧ „Асен Златаров ". Ще продължи и възстановяването на прилежащата към известния като Паметник на българо-съветската дружба паркова зона", каза тя. И допълни, че обект на обследване и прилагане на енергоефективни мерки през следващия мандат са сгради с обществено предназначение на територията на кв. „Чайка" - училищата „Георги Сава Раковски" и „Йоан Екзарх", „Захари Стоянов" и Втора математическа гимназия „Д – р Петър Берон".

Кандидатът за районен кмет на ПП ГЕРБ бе категоричен, че ако му бъде гласувано доверие на предстоящите местни избори, ще организира изнесени тематични приемни с гражданите от района. Според Проданова това ще способства за утвърждаване на постигнатото и за нови видими резултати.

Кандитатът за кмет на район „Приморски" и кандидатите за общински съветници изразиха подкрепата си за налагане на тенденциите за здравословно и екологично хранене, които се практикуват на фермерския пазар в града. И се ангажираха с осигуряването на нови възможности и места за разширяване на мрежата за предлагане на биопродукти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай